Плановете за действия в случай на смъртта на кралица Елизабет

...
Плановете за действия в случай на смъртта на кралица Елизабет
Коментари Харесай

Операция Лондон бридж“: Какво следва след смъртта на кралицата

Плановете за дейности при положение на гибелта на кралица Елизабет II бяха разкрити преди година и оповестени от „ Политико “.

Плановете, с кодово име интервенция " Лондонски мост “ , изброяват процедурите за първите 10 дни след гибелта й, в това число интервенция " Пролетен прилив “ - проектите за възкачването на Чарлз на трона .

Денят на гибелта на кралицата ще бъде наименуван D-Day, а всеки идващ ден ще бъде именуван D+1, D+2...

D-Day

В часовете след гибелта на кралицата ще бъдат отправени позвънявания за информиране на премиера, секретаря на кабинета и редица най-висши министри и чиновници. Премиерът ще бъде осведомен от секретаря на кралицата.

Кралското домакинство ще издаде публично съобщение, с цел да даде новината на обществеността.

Министрите и държавните чиновници ще получат имейл, а след приемане на имейла, флагът в Уайтхол ще бъде спуснат на половина, в идеалния случай в границите на 10 минути.

Британският парламент ще прекъсне работа.

Уебсайтът на кралското семейство ще се промени на черна страница с изказване, потвърждаващо новината за гибелта на кралицата, а уебсайтът на държавното управление на Обединеното кралство ще демонстрира черна лента в горната част. Всички страници на държавните обществени медии ще трансформират фотосите на профила си, а също по този начин ще бъдат с черни ленти. Ще бъде оповестено единствено главно наличие и ретуитите ще би трябвало да бъдат изчистени от държавния началник на връзките.

Кралското семейство ще разгласи часа на погребението, което ще бъде 10 дни по-късно, а министър председателят ще направи изказване. Всички други държавни чиновници няма да имат право да вършат изказвания, до момента в който министър председателят не го направи.

Ще има оръдеен залп от всички планувани за това оръдия, до момента в който министър председателят и принц Чарлз дават визита, а в 18 ч. Чарлз ще произнесе послание към нацията.

D-Day+1

В 10 ч. Съветът за присъединение ще се събере в двореца Сейнт Джеймс, с цел да разгласи Чарлз за нов крал .

Парламентът ще формулира обръщение за съболезнования, като всички други парламентарни действия ще бъдат прекратени до погребението, а депутатите ще отдадат респект в Камарата на общините.

В 15:30 часа министър председателят, кабинетът и Чарлз ще се срещнат.

D-Day+2

В случай, че кралицата не почине в Бъкингамския замък, ковчегът ще бъде върнат там.

Ако тя почине в Сандрингам в Норфолк, тялото й ще бъде пренесено с кралски трен до гара Сейнт Панкрас в Лондон и ще бъде посрещнато от премиера и министъра на кабинета.

Ако тя почине в Балморал в Шотландия, има две благоприятни условия: или интервенция „ Еднорог “ ще бъде пусната в деяние, като ковчегът й ще бъде доставен с кралски трен, или в случай че интервенция „ Еднорог “ не е допустима, ще бъде задействана интервенция „ Преустройство “ и превозът ще бъде със аероплан назад в Лондон.

D-Day+3

На сутринта Чарлз ще получи публични съболезнования от Уестминстър Хол, а по-късно ще замине за обиколка във Англия следобяд, започвайки от шотландския парламент.

D-Day+4

Чарлз ще дойде в Северна Ирландия и ще бъде посрещнат с публични съболезнования от замъка Хилсбъро и работа в Белфаст.

Обратно в Лондон шествието на ковчега до Устминстърския замък, интервенция „ Лъв “, ще бъде репетирано.

D-Day+5

Операция „ Лъв “ ще се състои със работа в Уестминстър Хол при идването на ковчега.

D-Day+6-D-Day+9

При интервенция " Перо " ковчегът на кралицата ще лежи в двореца Уестминстър в продължение на три дни. Дворецът ще бъде отворен за обществеността в продължение на 23 часа дневно, а билети ще се издават на ВИП -ове, с цел да им се обезпечи място.

Репетиция за погребението ще се състои на D-Day+6.

На D-Day+7 Чарлз ще отиде в Уелс , с цел да получи публични съболезнования от уелския парламент и да участва на работа в катедралата в Лиандаф.

Външното министерство ще бъде натоварено със задачата да провежда идването на задгранични водачи и VIP лица. Ако кралицата почине по време на пандемията COVID-19, Министерството на външните работи също ще дава отговор за идването на забележителен брой туристи.

Министерството на вътрешните работи ще дава отговор за сигурността.

Министерството на превоза ще работи с огромен брой жители, които се насочат към Лондон.

D-Day+10

Държавното заравяне ще се организира в Уестминстърското абатство с две минути безмълвие по обяд. Денят ще бъде разгласен за „ Ден на народен печал “. Кралицата ще бъде заровена в Мемориалния параклис на крал Джордж VI.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР