Плановете на Великобритания да достави на Украйна боеприпаси с обеднен

...
Плановете на Великобритания да достави на Украйна боеприпаси с обеднен
Коментари Харесай

Русия осъди британския план да изпрати на Украйна боеприпаси с обеднен уран

Плановете на Англия да достави на Украйна муниции с обеднен уран приказват за готовността на Запада да води война с Русия до последния украинец, съобщи през днешния ден пред публицисти президентът на Русия Владимир Путин след диалозите си с гостуващия в Москва китайски водач Си Цзинпин, съобщи ТАСС.

 

В оповестен през вчерашния ден писмен отговор на зам.-министъра на защитата баронеса Анабел Голди на въпрос на члена на Камарата на лордовете Реймънд Джолиф се споделя, че английските управляващи ще доставят на Украйна снаряди, съдържащи обеднен уран, които са с нараснала успеваемост при заличаване на бронирана техника.

 

Днес съветският министър на защитата Сергей Шойгу сподели, че остават все по-малко стъпки преди евентуален " нуклеарен конфликт " сред Русия и Запада, съобщи Интерфакс, представена от Ройтерс.

 

Руското външно министерство също осъди английския проект за изпращане на Украйна на муниции с обеднен уран, заяви Ройтерс.

 

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова разкритикува Англия за проектите ѝ да съобщи на Киев муниции с обеднен уран и назова това югославски сюжет.


" Тези снаряди освен убиват, само че и замърсяват околната среда и предизвикват рак на хората, живеещи по тези земи ", написа Захарова в канала си в Telegram.

Тя означи, че жертвите няма да са единствено тези, против които са употребявани тези оръжия. В частност, в Югославия, където е имало такива муниции, са потърпевши на първо място бойците на НАТО, които по-късно не са могли да получат отплата за изгубеното си здраве.

" Кога ще се разсънят в Украйна? Техните благодетели сами ги тровят ", добави Захарова.

Отбелязва се, че обедненият уран се употребява в бронебойните подкалибрени снаряди, защото има висока компактност и нанася обилни провали след продупчване на бронята.

Военният специалист Владислав Шуригин съобщи пред " Известия ", че въпреки потреблението на тези снаряди да не е неразрешено, заплахата от тях е потвърдена. Например, когато снарядът се удари, част от него се трансформира в плазма, която съставлява най-голяма заплаха заради образуването на уранов прахуляк.

Западните страни усилиха военната и финансовата поддръжка за Украйна, откакто Русия стартира специфична интервенция за отбрана на Донбас. Решението за специфичната интервенция беше взето от съветския президент Владимир Путин на фона на влошаващата се обстановка в района заради засиления обстрел от страна на украинските бойци.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР