Плановете на технологичния милиардер Илон Мъск за Twitter Inc. включват

...
Плановете на технологичния милиардер Илон Мъск за Twitter Inc. включват
Коментари Харесай

Мъск планира да съкрати 75% от служителите в Twitter

Плановете на софтуерния милиардер Илон Мъск за Twitter Inc. включват редуциране на личния състав с съвсем 75% в границите на няколко месеца, твърди Washington Post, базирайки се на документи за договорката, с които разполага.

Мъск, чиято покупка на обществената мрежа на стойност 44 милиарда $ би трябвало да завърши до 28 октомври, ще

понижи личния състав на Twitter до малко повече от 2000 души, в съпоставяне със 7500 души, които работят сега,

оповестява медията, цитирайки мнения на милиардера пред евентуални вложители. Мъск е споделил на вложителите, че възнамерява да редуцира личния състав в първичната си оферта пред банкерите за финансиране, заяви още през април Bloomberg, базирайки се на осведомени.

Милиардерът, който е и основен изпълнителен шеф на Tesla Inc., съобщи по-рано този месец, че ще съблюдава съглашението си да смъкна Twitter от борсата, с което постави завършек на траялата месеци правосъдна борба за договорката. Дори в случай че Мъск не се окаже притежател на Twitter, компанията ще би трябвало да редуцира част от личния състав си, с цел да понижи разноските, твърди Washington Post, съобщи investor.bg.

Сегашното управление на Twitter възнамерява да понижи заплатите на компанията с към 800 млн. $ до края на идната година, което би означавало овакантяване на съвсем една четвърт от работната мощ.

Компанията също по този начин възнамерява да направи обилни съкращения в инфраструктурата си, в това число в центровете за данни, които обезпечават действието на мрежата за повече от 200 милиона консуматори, които влизат в нея всеки ден.

Мащабът на съкращенията, за които до момента не е съобщавано, оказва помощ да се изясни за какво мениджърите на Twitter са желали договорка с Мъск: офертата му на стойност 44 милиарда $, въпреки и враждебна, е златен билет за компанията, която изпитва усложнения - тя може да помогне на управлението да избегне мъчителни известия, които биха деморализирали личния състав и евентуално биха осакатили способността на услугата да се бори с дезинформацията, езика на омразата и спама.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР