Плановете на NASA за Луната и следващите мисии Artemis са

...
Плановете на NASA за Луната и следващите мисии Artemis са
Коментари Харесай

Как NASA ще прави бизнес на Луната

Плановете на NASA за Луната и идващите задачи Artemis са ясни от дълго време. През 2025 година на повърхността на спътника на Земята би трябвало да кацне американски екип, част от който ще са първата жена и първият цветнокож, които ще имат тази чест. Но галактическата организация желае доста повече и очевидно знае по какъв начин да си го вземе.

Според новa информация на уеб страницата на NASA, през идващото десетилетие се чака екипите й да стартират да добиват запаси на Луната. Една от първите и основи цели е разкопаване на почвата, което се възнамерява да се случи до 2032 година

След броени дни организацията ще изпрати тестово свредло за събиране на лунна почва, като задачите са построяването на преработвателен цех до 2032 година Но на този стадий става дума за безусловно " драскане " на повърхността.

В момента австралийската галактическа организация създава полуавтономен марсоход, който ще се употребява за събиране на проби от повърхността на Луната през 2026 година Доказано е, че лунната почва съдържа О2 под формата на оксиди. И в този момент учените ще би трябвало да намерят метод дейно да го извлекат благодарение на друго характерно съоръжение.

Това е от значително значение за положителното познаване на изискванията на живот там, с цел да може един ден да се сбъдне и фантазията за основаване на колония. А за постигането й от галактическата организация възнамеряват да си партнират с редица интернационалните компании - както частни, по този начин и държавни.

За откривателите и астронавтите е доста значимо и да намерят метод за основаване на ресурси от О2 и вода на сухата повърхнина на Луната, в чиято атмосфера няма въздух, кадърен за дишане. Надеждите са да се открият и задоволително естествени запаси, които да разрешават тяхното извличане на място. А идната стъпка ще е търсене на желязо и други редкоземни детайли, които може да се съдържат в пластовете на естествения спътник на Земята, предава Reuters.

Агенцията се стреми да дефинира количествено евентуалните запаси, в това число сила, вода и лунна почва и за привличане на търговски вложения. Те пък ще бъдат потребни за провеждането на повече проучвания и опити, както и за основаването на удобни условия на живот.

Очаква се първите клиенти да бъдат частни компании, притежаващи галактически ракети, които биха могли да употребяват ресурсите от гориво или О2 на Луната. Така в общи линии се очертава NASA да прави бизнес в Космоса и евентуално да стане монополист що се отнася до скъпите запаси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР