Плановете на НАСА да бъде разпространена информация за Земята и

...
Плановете на НАСА да бъде разпространена информация за Земята и
Коментари Харесай

Учени от Оксфорд: НАСА може да предизвика нашествие на враждебни извънземни цивилизации

Плановете на НАСА да бъде публикувана информация за Земята и човечеството в галактическите галактики може да провокира настъпление на враждебни извънземни цивилизации, предизвестяват учени от Оксфорд. Посланието, което американската галактическа организация счита да изпрати, съдържа данни за слънчевата система, за земната повърхнина и за историята на света. То ще замине към онази част от Млечния път, където се счита, че има най-голяма възможност за съществуване на извънземен живот. На процедура става въпрос за приспособена и осъвременена версия на посланието от 1974 година, изпратено посредством радиотелескоп от Пуерто Рико, напомня в. „ Дейли мейл “.

Според Андерс Сандберг, старши откривател от оксфордския институт за бъдещето на човечеството, изстрелването в Космоса на такава информация носи риск. Той счита, че въпреки да има дребен късмет тя да стигне до извънземна цивилизация, тази опция би трябвало да се обмисли със сериозна претегляне на всички причини „ за “ и „ срещу “. Той показва, че даже получено от доста напреднала цивилизация, такова известие надали би имало по-голям смисъл от това на пощенска картичка, на която написа: „ Иска ми се да си тук “.

Колегата на Сандберг Тоби Орд споделя същите терзания, като показва, че всичко зависи от това какъв е процентът на враждебните по отношение на мирните цивилизации. Той счита, че няма съвсем никакви научни доказателства дали техния брой е огромен или дребен, по тази причина към този момент не е добра концепцията интензивно да се търсят контакти. Орд е уверен, че има вражески настроени извънземни, които биха се възползвали от данните за точното местонахождение на Слънчевата система и Земята, с цел да опитат да я завладяват или да й навредят по някакъв метод.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР