Плановете на Intel за производство на чипове в Германия ще

...
Коментари Харесай

Intel отлага изграждането на заводи в Германия, скъпо е


Плановете на Intel за произвеждане на чипове в Германия ще претърпят проверка
 (снимка: Walden Kirsch / Intel)

Проектът на Intel за създаване на два завода за тестване и пакетиране на чипове в Германия забуксува. Причината са възходящите разноски за строителство по отношение на първичните оценки, съгласно изявления в немски медии.

Intel e заставен да преразгледа периодите на плана и в същото време чака нарастване на финансовата помощ от управляващите. Първоначалният бюджет беше избран на 17 милиарда евро, отбелязва Ройтерс, базирайки се на немското издание Volksstimme.

През ноември, по време на визитата си в Магдебург, където би трябвало да бъдат издигнати предприятията на Intel, шефът на компанията Патрик Гелсингър е уверил локалните управляващи, че проектите остават непроменени. Сега обаче реториката е друга.

Процесорният колос към този момент не може да подсигурява, че строителството на двете уреди ще стартира през идната година, като в същото време разгласи нарастване на разноските от 17 на 20 милиарда евро, заради инфлацията и покачването на цените на строителните материали и силата в района.
още по темата
Твърди се, че управлението на Intel се пробва да договаря с локалните управляващи, с цел да си обезпечи дотации, които ще компенсират тази разлика в разноските. Компанията е обезпокоена също от спада в търсенето на полупроводникови съставни елементи.

В момента Intel не може да посочи по кое време тъкмо ще стартира строителството. В края на ноември компанията закупи имоти, върху които би трябвало да бъдат издигнати предприятията в Магдебург. С други думи, първата стъпка към началото на строителството е направена, само че е належащо да се договорят промени във времето на плана и неговия бюджет.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР