Планов ремонт на EVN разгневи хората в село Кръстевич. Дългото

...
Планов ремонт на EVN разгневи хората в село Кръстевич. Дългото
Коментари Харесай

Напрежение в пловдивско село! Не могат да гледат мачовете от...

Планов ремонт на EVN разгневи хората в село Кръстевич. Дългото прекъсване на тока пречи на господата в селото да гледат футболните дуели от Световното в Катар, а нежните им половинки пък се чудят по какъв начин да избавят надиплената във фризерите зимнина. 

" Вече трета седмица продължава това. Токът гасне заран в 9 часа и идва чак следобед към 17, дори и в 18 часа. Това е прекомерно дълго време. Вече се чудим по кое време да сготвим, по какъв начин да опазим храната във фризерите, а тези, които са на климатици - по какъв начин да се стоплят ", описа Йордана Ленкова от селото. Пред същинско тестване били сложени и притежателите на магазини в Кръстевич, където поради плановия ремонт стоката от фризерите почнала да се скапва и да я изхвърлят. Според локалните дългото прекъсване на тока щяло да продължи още три седмици. Това е неприемливо, а и мъжете ни са извънредно изнервени към този момент, гневят се в селото.   

Местните изясняват, че по-поносимо би било, в случай че прекъсването на тока е до обяд, да вземем за пример, само че не и по през целия ден. Трябваше ли да чакат от EVN да пристигна зимата, та да правят тези поправки.

" Лятото сме на изсъхнало, зимата - на мрачно и студено ", изясняват в Кръстевич.

Ремонтът на далекопровода бе оповестен много по-рано, на всеки магазин, по стълбовете и пред кметствата са разлепени известия за идните действия и прекъсването на тока, оповестиха кметовете на Кръстевич Тодор Стоев и на Красно Цвятко Истилянов. Ремонтът в Красново завърши, още няколко дни през тази седмица ще продължи работата в Кръстевич.

Подменя се съществуващия остарял далекопровод в този регион, тази активност е значима, с цел да се обезпечи надеждно зареждане с електричество на тези села, оповестиха от ЕВН. Ремонтът включва замяна и на стълбове, и на електропроводи. Да, има неудобството за жителите, само че графиците за работа са направени по този начин, че да хората да не остават без ток в два или няколко поредни дни. Ако един ден нямат ток, то на идващия да има зареждане. Същото се отнася и за часовия график, заяви специалистът за връзки с обществеността Крум Косев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР