Планирайки почивката си на морския бряг, не пропускаме да се

...
Планирайки почивката си на морския бряг, не пропускаме да се
Коментари Харесай

Слънце, море и красива коса

Планирайки почивката си на морския бряг, не пропущаме да се погрижим за кожата си – с интензивно навлажняване, покупка на слънцезащитни средства и. Но при цялата тази старателна подготовка, забравяме за отбраната на косата, която не по-малко страда от ултравиолетовите лъчи, солената и хлорираната вода. Осъзнаваме всичко това обаче едвам след края на почивката, когато сме станали притежателки освен на златист загар, само че и на късаща се, без искра коса с неустановен цвят. След това са нужни месеци, с цел да изправим следствията, изключително, в случай че грижата ни е по-дълга, а е доста по-лесно просто да предотвратим увреждането.

Никаква химия
Най-малко две седмици преди интензивното излагане на слънце, не третирайте косата си с никакви химикали. Боядисването, химическото къдрене или изправяне сами по себе си са огромно тестване, а в композиция с ултравиолетовите лъчи, могат да се окажат напряко съдбовни за косата. Много дами в името на хубостта са подготвени да подценен здравето, само че в този случай те вървят ръка за ръка. Боядисването тъкмо преди отпуската освен вреди на косъма, само че и води до непредвиден нюанс. Причината е, че ултравиолетовите лъчи нападат пигментите в косъма, както естественият меланин, по този начин и химичните молекули. Но до момента в който резултатът при натуралния коси е по-светли кичури, целунати от слънцето, то при боядисаните цветът става „ почистен ” и отпаднал.

Грижи за косата на плажа
За да разберем, по какъв начин най-добре да се грижим за косата си, първо би трябвало да знаем, какво се случва с нея под въздействието на слънцето. Ултравиолетовите лъчи унищожават външният предпазен пласт на косъма – кутикулата, след което в него гладко могат да обхванат нездравословните субстанции от околната среда, хлора и солта от водата. На този първи стадий косата просто губи искра и жизнеспособност, само че последователно увреждането се задълбочава. Слънцето визира косъма все по-дълбоко, като доближава кортекса – вътрешният пласт кератин, които дава отговор за здравината, цвета и плътността на косъма. Резултатът е късаща се, изтъняла, суха коса с неустановен нюанс. Всъщност тя е изгоряла от слънцето, както постоянно се случва и с кожата. За да избегнете това, би трябвало да положите оптимални старания, с цел да предпазите кутикулата.

Носете – това е най-простата, само че в същото време ефикасна отбрана, тъй като ултравиолетовите лъчи въобще не попадат върху косата ви. Изберете широкопол модел от естествена материя, а в случай че имате дълга грива най-добре я вдигнете на кок, с цел да я скриете напълно.

Използвайте специфична козметика – доста марки оферират цели серии със слъцезащитни артикули за коса. Най-важен е спреят с UV филтър, които би трябвало да нанасяте на косата преди всяко излагане на слънце. Колкото до шампоанът, задоволително е да изберете подобен за ежедневна приложимост (има по-меко действие), а балсамът ви би трябвало да е по-питателен от нормалният, които употребявате. С други думи, забравете за продуктите 2 в 1, които икономисват място в багажа, само че са едва ефикасни.

Обърнете внимание и на дейните съставки в козметиката. Копринените протеини основават предпазен филм върху косъма и са натурален щит против ултравиолетовите лъчи, а естествените масла, да вземем за пример бадемово, арган или жожоба, поддържат влагата в косъма.

Защита с натурални средства. Въпреки че, живеят в изискванията на изпепеляващо слънце, тайтянките се славят с гъстите си, здрави и витални коси. Тайната е в обичайното масло моной, което островитянките нанасят всекидневно върху косата си. То се подготвя от и пъпки на тиара за мирис.

Със същия триумф и вие можете да употребявате всяко едно закупено от магазина, като разтъркате малко количество сред пръстите си и го нанесете по дължината на косата, преди слънчевите бани. Ако пък косата ви е къса или склонна към омазняване, заменете го с кокосово мляко, сложено в шишенце със спрей. Освен отбрана и хидратация то ще обезпечи прелестен и изцяло натурален размер на прическата ви. Прекрасен мотив да се откажете от изтощаващите стилизанти за коса.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР