Планираме значително обновление на Терминал 2 и изграждане на изцяло

...
Планираме значително обновление на Терминал 2 и изграждане на изцяло
Коментари Харесай

Хесус Кабайеро: Планираме изграждане на изцяло нов Терминал 3 на летище "София"

Планираме доста обновяване на Терминал 2 и създаване на напълно нов Терминал 3. В момента сме в развой на правене на плановете, осъществяване на тръжните процедури, само че това, което доста ни забавя, е приемането на разрешителните за градеж и утвърждение от другите институции. Това сподели изпълнителният шеф на " СОФ Кънект " Хесус Кабайеро в предаването " Денят на фокус " на " Фокус ".

Летище " София " предстои на извънредно доста регулации, а това забавя извънредно доста процесите, добави той. И даде образец с построяването на нова тоалетна през 2022 година " За тази тоалетна ни бяха нужни 14 утвърждения от 14 разнообразни административни органа. Всяко едно утвърждение лишава към месец ", означи Хесус Кабайеро.

Той описа за плануваното обновяване на Терминал 2. Той ще бъде изцяло трансформиран, като пасажерите ще имат чувството за влизане в напълно нова постройка. " Ще има цялостно обновяване на предаерогаровата повърхност. Предвиждаме въвеждане на напълно нова система за обработка на багаж, която ще утрои потенциала, който имаме сега. Планираме да удвоим потенциала на гишетата за чекиране, също по този начин да въведем един равномерен развой на инспекция по сигурност от нашия екип, като въведем нови рентгенови машини и най-нови технологии и при паспортния надзор. Планираме обновяване на комерсиалните зони, да изградим напълно нова зона за търговия, магазини, заведения за храни и питиета. Също по този начин планираме да изградим една тераса, която ще бъде навън и ще има превъзходен аспект към пистата. Изграждаме нов паркинг с повече от 2000 места и планираме обновяване и на покрития паркинг. В зоните за изчакване ще има напълно ново обзавеждане ", разясни Хесус Кабайеро.

Той увери, че " СОФ Кънект " се пробва да вкарва най-хубавите практики от Западна Европа на Летище " София ". " Нашата идея е да подобрим прекарването на пасажерите, когато употребяват нашето летище. Подали сме огромен брой планове за утвърждение от управляващите. Например в този момент чакаме да получим утвърждението за градеж за възобновяване на закрития паркинг, който е в извънредно неприятно положение ", уточни изпълнителният шеф на компанията.

Важни за " СОФ Кънект " са освен пасажерите, само че и самолетните компании, които оперират на летището. " Адаптираме се към другите видове компании, с цел да могат те да оперират комфортно ", добави той.

След привършване на реновацията на Терминал 2, всички полети ще бъдат трансферирани там и ще се пристъпи към реставрация и на Терминал 1. Сградата на терминала е построена през 1937 година и тя има огромна историческа и архитектурна стойност, означи Хесус Кабайеро. " Планираме да запазим залата за заминаващи със характерната мозайка и полилеите, които са там, само че би трябвало да намерим един добър баланс, защото са ни нужни площи за развиване на карго зона, индустриална зона и за обща авиация ", изясни изпълнителният шеф на " СОФ Кънект ".

По думите му забавените полети се дължат на големите тапи на територията на цяла Европа поради несъразмерния трафик. " РВД се оправят извънредно добре с ръководството на въздушното пространство в България и в нашето въздушно пространство не се генерират забавяния. Те по-скоро идват от нашите съседи ", изясни Хесус Кабайеро.

На Летище " София " работят разнообразни оператори по наземно обслужване и те имат проблеми с дефицит на личен състав, което се отразява върху работата им. " Ние нямаме надзор върху тях, само че се опитваме да помогнем, доколкото можем, в тези процеси. Надяваме се също по този начин на поддръжка и от ГВА и Министерството, с цел да ги задължат да съблюдават условията за снабдяване на багаж на време ", добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР