Мнозина критикуват съвместяването на постовете външен министър и служебен премиер

...
Мнозина критикуват съвместяването на постовете външен министър и служебен премиер
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Главчев да е и външен министър е кризисно решение и не бива да бъде критикуван

Мнозина подлагат на критика съвместяването на постовете външен министър и длъжностен министър председател от Главчев. Критиките обаче не са обосновани, тъй като е спешно решение. То не е положително, само че е по-добро от предходната обстановка. Това сподели политологът Огнян Минчев в ефира на " Пресечна точка ".

" Не е редно да подлагаме на критика окончателния резултат от един дълъг развой, който самичък по себе си на всички стадии беше несъответстващ и не можеше да създаде положително решение за външен министър. Конституционните промени сътвориха спорен статут на длъжностен кабинет. Вместо да бъде подложен под засилен парламентарен надзор, се намираме в институционална обстановка, в която не е ясно от кого зависи и на кого е зависещ. Втората неправилна стъпка е назначението на външния министър ", разяснява той.

Според него неуместен е бил аргументът за външен министър да бъде комплициран консулът ни във Виена, с цел да работи Шенген. " След това Стефан Димитров беше назначен, той има история на политическа принадлежност. Чрез Даниел Митов беше изработен опит обстановката да бъде преодоляна, в този момент мнозина подлагат на критика съвместяването на постовете от Главчев ", счита Минчев.

По думите му вотът зад граница е рутинно отработена процедура, която не съставлява проблем за един външен министър. " Главчев не е експерт по интернационалните връзки, дали ще има експертизата? Освен това има съществени задължения като министър председател, дали ще съумява да съвмести ", попита политологът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР