Планираме засилени проверки по време на активната кампания по гроздобер,

...
Планираме засилени проверки по време на активната кампания по гроздобер,
Коментари Харесай

Зам.-министър Джиков: Планираме проверки по време на активната кампания по гроздобер

Планираме засилени инспекции по време на дейната акция по гроздобер, която стартира след края на другата седмица.

Инспекциите ще са взаимни от чиновници на разнообразни институции като Изпълнителната организация по лозата и виното, Българска организация по сигурност на храните и Националната организация по приходите, Министерство на вътрешните работи също ще окаже цялостно подпомагане “. Това осведоми заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков по време на среща с Националното съдружие на българските лозари. Той посочи, че контролът ще е ориентиран против нерегламентирани търговци и стока без съпътстващи окомплектовани документи.

Тема на диалозите бе опцията за създаване на методология за компенсиране на културите при пазарни разтърсвания. Заместник-министър Джиков разяснява, че администрацията ще изследва разновидностите за основаването й. Той посочи, че тематиката е от изключително значение имено в година, като тази с висока инфлация, повишаващи се цени за произвеждане и усложнена конюнктура от продължаващата война в Украйна.

В рамките на полемиката бизнесът сложи въпрос и за регламентирано субсидиране на гроздопроизводството на винени лозя. Аграрният заместник-министър посочи, че предлагането ще бъде прегледано и ще се положат оптимални старания, с цел да се откри решение на този въпрос. 

Представителите на бизнеса подчертаха, че за тях е значимо браншът да бъде включен измежду предпочитаните и да се работи навреме за решаването на проблемите пред фермерите от бранша.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР