Планът за възстановяване и устойчивост най-после беше одобрен, но изглежда,

...
Планът за възстановяване и устойчивост най-после беше одобрен, но изглежда,
Коментари Харесай

Емил Радев: Договарянето на Плана за възстановяване е постигнато с цената на тежък компромис за РМС

„ Планът за възобновяване и резистентност най-сетне беше утвърден, само че наподобява, че договарянето му е реализирано с цената на тежък компромис по отношение на позицията ни за Република Северна Македония. Националният интерес обаче не е за обмен и не трябва да бъде пленник на подмолни сделки “. Това съобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев пред членове и симпатизанти на ГЕРБ във варненския регион „ Приморски ”.

В рамките на полемиката бяха коментирани и други тревожни аспекти на проекта. „ Остават опасенията, че са включени искрено лобистки планове като завода за акумулатори, плануван със противоречиви капитали на съветски олигарси.

Няма рационално пояснение и за решението, вместо да се влага в широколентов и публичен интернет, да се похарчат 500 млн. лева за основаването на имагинерна компания, която да свързва държавни и общински институции в отдалечени региони ”, посочи Емил Радев.

„ На сметката на страната ни се натрупат нови и нови задължения, контрактувани даже с по-висока рента, фискалният запас е на лимита си и по нищо не проличава, че държавното управление може да се оправи с рецесиите ”, означи евродепутатът. По мотив изказаните рецензии, че на фона на прогнозите за двуцифрена инфлация и спад на растежа, актуалните ръководещи са ангажирани единствено с „ вътрешнокоалиционни пазарлъци ”, Емил Радев съобщи, че даже поддръжката на пътищата у нас е станала пленник на избора на гуверньор на Българска народна банка.

„ В Европейския парламент гласувахме за незабавното разпределяне на към 3,4 милиарда евро от фондовете „ REACT-EU ” и интензивен достъп на държавните управления от Европейски Съюз до средства в помощ на страните, които посрещат бежанци от Украйна. Това е финансов инструмент за инфраструктура, настаняване, съоръжение, претовареност, обучение, обществено приобщаване, опазване на здравето и грижи за децата на бежанците. Държавите-членки, които са приели максимален брой хора, потърсили избавление от войната в Украйна, ще получат неотложно 45% от средствата, без да е належащо да се показват фактури в сегашния миг.

С други думи, България ще може да разполага с нужната й поддръжка и то незабавно, стига да успее да сътвори съответната организация. За страдание, на този стадий страната явно не се оправя и по всичко проличава, че без присъединяване на доброволците и общините не би могла да посрещне съответно бежанския поток от Украйна ”, уточни Емил Радев. Той срещна присъстващите на срещата с последните решения на Екологичен потенциал за спомагателни ограничения в поддръжка на бежанците и за наказания против Русия.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР