Планът на управляващата ПСР за съвременното турско нашествие в страни

...
Планът на управляващата ПСР за съвременното турско нашествие в страни
Коментари Харесай

В Атина: Турското проникване на Балканите, планът на Ердоган и Гърция

Планът на ръководещата ПСР за актуалното турско " настъпление " в страни с османско минало е последователен, систематичен, безценен, само че какво цели, написа " Грийк сити таймс ".

Кратко бизнес пътешестване до Сараево през 2016 година се оказа разкриващо - в случай че не и шокиращо - за явно систематичната, методична и скъпа политика на Реджеп Тайип Ердоган за навлизане в в миналото светския, мултикултурен град на някогашна Югославия.

На една ръка разстояние, както в никоя друга част на света, в Сараево се намират места за поклонение за всички религии и доктрини.

Ето по какъв начин бурната история на града тече по течението на река Босна в продължение на епохи, белязана от ликвидиране, което в последна сметка докара до Първата международна война и най-дългата блокада на столица в историята на актуалната война.

През 2016 година историческият център е напълно на мюсюлманското население. Една разходка по улиците е задоволителна, с цел да разберете. Това не бе единствено провалянето на сръбското население.

Това бе провалянето на мултикултурализма, секуларизма, мултинационализма и мултикултурализма - понятия, синоними на града, който те назовават ​​ " Йерусалим на Европа " и " Йерусалим на Балканите ".

С директни полети от Турция и доста арабски страни до тогавашния град с разнообразни разновидности на музика, чувате единствено една " ария " - ислямския мюезин.

Жени със забрадки, бурки, хиджаби и чадъри обикалят по живописните алеи, населявани в миналото от млади пънкари, художници и музиканти...

Джамиите бяха издигнати отвън историческия център и когато попитах " с чии средства? ", сръбските поданици отговаряха " на Ердоган ".

Междувременно турският президент поддържа основаването на Османистика в университетите в района.

Политиката на Турция за меко, само че надълбоко навлизане на Балканите като цяло е дългогодишна и наблюдава османското историческо минало.

Това е блестящо разказано в неотдавнашна публикация в турския ежедневник Sabah във връзка неотдавнашното посещаване на Ердоган в Босна и Херцеговина.

Защо строи тези нови " мостове "? Какъв е средносрочният и дълготрайният проект на държавното управление на ПСР на Ердоган? Отговорът включва ли Гърция?

Стратегическа дълбочина

" На първо място, това е част от дълготрайна политика, която бе публично оповестена с и теоретичната рамка от (бившия турски министър-председател Ахмет) Давутоглу ", споделя професорът по османска и турска история в университета Пантейон, Антонис Хаджикириаку.

" Това не се случва единствено на Балканите. Това е по този начин наречената стратегическа дълбочина, която включва консолидирането на религиозни, политически и стопански връзки със страните от пост-османския свят ".

" Това се случва и в Близкия изток, и в Кавказ, и в Грузия, и в Северна Африка, и в Сирия с войната или в Либия ", изясни той.

Ето за какво турското наличие на Балканите " не би трябвало да бъде изненада ", защото също така " акцентът е подложен върху страни с мюсюлманско население ".

Проникването на Балканите не е тъкмо част от турски фронт против Гърция.

" Докато можем да кажем, че в подтекста на гръцко-турското напрежение тази политика може и е включена, само че тя не съществува поради нея ", изясни Хаджикириаку.

" Политиката на разширение за Турция, като страна с водеща роля, работи спомагателно, само че и самостоятелно ", сподели той. " Не единствено в постосманското пространство, само че и в ислямския свят като цяло ".

Ислямизация и турцизиране в окупираните територии на Северен Кипър

Анкара спонсорира университетски резиденции, мозъчни тръстове, градеж на джамии, пуска директни полети до Прищина, Сараево и така нататък

" Това в действителност е една от най-разширените мрежи за въздействие на Балканите, датираща от десетилетия от началото на последователите на Гюлен ", сподели Хаджикириаку.

Той добави, че акцентът е бил главно върху образованието и основаването на учебни заведения, със мощно пропагандиране на правилата на придвижването Гюлен.

Турското навлизане съгласно професора е шокиращо и в Кипър, тъй като едно общество е премахнало светския си темперамент. " Това е ново събитие в подтекста на ислямизацията на окупираните територии ", означи Хаджикириаку.

" Координирана културна офанзива на Анкара е и систематично последните години и посредством турски сапунени опери. Продукт за експорт с голяма гледаемост по малките екрани ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР