План от четири етапа може да доведе до пълното премахване

...
План от четири етапа може да доведе до пълното премахване
Коментари Харесай

Започва постепенно отслабване на мерките във Великобритания

План от четири стадия може да докара до цялостното унищожаване на коронавирусните ограничавания във Англия до 21 юни. Това разгласи министър председателят, представен от БГНЕС.
Първата фаза планува всички учебни заведения да бъдат отворени от 8 март. Хората ще имат право да поддържат връзка с още един възрастен в парковете и публичните пространства. От 29 март, когато стартира великденската почивка, ще бъде позволено събирането в паркове и градини на групи до шест души или членовете на две семейства.
 Борис Джонсън даде обещание „ пътната карта “ за излизане от локдауна Борис Джонсън даде обещание „ пътната карта “ за излизане от локдауна
Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че проектът му за повдигане на локдауна в Англия е „ внимателен, само че необратим “,предаде...
Действащата сега възбрана за интернационалните пътувания ще бъде преразгледана по-късно, като най-ранната допустима дата за отмора в чужбина е 17 май, заяви „ Гардиън “. Най-рано от 12 април ще бъдат отворени още веднъж магазини, фризьорски салони, салони за хубост, библиотеки, атракциони навън и заведения навън.
Най-рано от 17 май ще бъде разрешено на две семейства или групи до шест души да се събират на закрито. Ще бъде позволено и стеснен брой фенове да участват на спортни събития. Най-рано от 21 юни може да бъдат отстранени всички останали ограничавания върху обществените контакти и да се позволи провеждането на по-големи събития и отварянето на нощните клубове.
Наред с проекта от четири стъпки, министър-председателят започва поредност от разисквания, в това число дали би трябвало да се изисква от хората да покажат документ за имунизиране или негативен тест за ковид. Ще се прегледа разновидността дали представянето на „ документ за ковид-статуса “ би могло да помогне за отварянето на стопанската система, като разреши на хората, които имат ваксина или негативен резултат от теста, да вършат неща, които не биха били позволени за тези, които не могат да потвърдят статуса си.
Според специалистите, има морални и етични, както и на практика въпроси за всеки сходен ход, по който няма единогласие измежду ръководещите. Изследователска стратегия ще употребява пилотни схеми, включващи тестване и други ограничения за осъществяване на събития с по-големи мащаби.
 Борис Джонсън: Ситуацията с Covid-19 във Англия остава рискова Борис Джонсън: Ситуацията с Covid-19 във Англия остава рискова
Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че страната остава в " рискова и рискова обстановка " във връзка с коронавирусната пандемия, при...
Ще бъдат преразгледани и интернационалните правила за пътешестване, като 17 май ще служи за ориентир като допустимо най-ранната дата за отмора в чужбина. Друг въпрос, чието решение би трябвало да бъде взето до 21 юни, ще бъде обвързван с условията за обществено разграничаване, в това число обятия с другари и родственици, потреблението на маски за лице и условия за отдалечена работа. Очаква се ограниченията да бъдат гласувани от Народното събрание преди Великден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР