"Пламен Николов е изключително образован. Ако стане министър-председател и получи

...
"Пламен Николов е изключително образован. Ако стане министър-председател и получи
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Ако Пламен Николов стане премиер, няма да берем срам

"Пламен Николов е извънредно просветен. Ако стане министър-председател и получи доверието на Народното събрание и извършва служебните си отговорности, да речем в Европейски Съюз, няма да берем позор... Човекът е извънреден експерт. Според нас изпълва със наличие поста, който вероятно ще заема. Той е отзивчив, човешкият термин е "разбран човек ", с него може да се води разговор ", съобщи в ефира на " " водачът на ПГ на "Има подобен народ " Тошко Йорданов.

Йорданов показа, че претендентът на Има Такъв Народ за министър председател е бил в действителния бизнес, рискувал е личните си пари за развиването на компания, поемал е отговорност за огромни планове.

"С Пламен Николов работим в екип от три години и половина. След референдума, който направихме, организирахме събеседване с хора, които са с качества и имат предпочитание да дадат каквото могат за смяната на страната. Беше обществено, излъчвахме го в интернет, просто сътрудниците публицисти и политици не гледат в вероятност... Там се появиха доста качествени хора, с които работим ", сподели още Йорданов. Според него няма политик в последните 30 години, който да е "дошъл " с насъбран политически опит.

"В политиката би трябвало да влязат морални хора, с качества, които да схващат от материята, в която ги хвърляме... Грубо казано, имаме компания, с управление по отдели и би трябвало някой да координира активността. Всеки един български жител, по Конституция, може да извършва тази служба, стига да има висше обучение и хората да му гласоподават доверие ", счита още депутатът от Има Такъв Народ.

От партията са имали опцията да работят с Николов и да се уверят в качествата му. Асен Василев се е появил като "фойерверк ", изглеждал е добре, публичното мнение също е изиграло основна роля за "Има подобен народ ", които поканиха служебния финансов министър и двама негови сътрудници в първия си проектокабинет.

Ние поехме своята отговорност и повторно не сме го предложили, откакто разбрахме какво се е случило. Този, който го е предложил преди този момент дали го е ревизирал? Василев за повторно е в служебно държавно управление... Вина ли е, че сме го номинирали? Вина щяхме да имаме, в случай че го създадем министър, по-късно, което знаем за него... Човекът има бизнес минало, което не е положително. Христо Иванов си разреши да ни споделя кой да слагаме за министър, по тази причина си позволихме да отговорим. Отговорността се носи от този, който го е направил министър, не от нас. Аз не споделям, че президентът се е справил зле – служебният кабинет е прелестен, могат да се позволяват неточности. Ако имаме опция да имаме кабинет, допустимо е да имаме някой, който да не е задоволително непокътнат или да не стане задоволително добър. Въпросът е да се реагира по-късно вярно. Тук просто се получи пренатягане с няколко индивида с непрекъснато пояснение какъв брой са светци. Засветиха червени лампи след диалога ни с него ", изясни Йорданов.

Той уточни, че няма да се извини на Асен Василев, защото е съобщил единствено обстоятелства. Според Йорданов служебният финансов министър лъже, тъй като е имало правосъдна експертиза в Лондон, след която той е предложил извънсъдебно съглашение.

"Тази врътка Асен Василев я е направил още няколко пъти. Откраднал е код, който е продал на китайското държавно управление ", разкри депутатът от "Има подобен народ ".

Йорданов разяснява и спекулациите, че от партията са сменили името за кандидат-премиер в последните минути и в началото са считали да предложат Петър Илиев, който беше претендент за правосъден министър в първия проектокабинет.

„ Това потегли от Николай Хаджигенов. На срещата ни с „ Изправи се БГ! Ние идваме!” обсъждахме кои имена те не биха подкрепили и заради какви аргументи. С Петър Илиев работим от референдума, той е прелестен правист. Хората, които са от нашия екип, ги пазиме, изключително в случай че им „ скачат” с нелепости. Няма да ви кажа какъв ще става Петър Илиев в кабинета, това е работа на министър-председателя”, разяснява депутатът.

Председателят на ПГ на "Има подобен народ " разяснява и връзките и договарянията с "Демократична България ".

„ Когато обявихме първия вид за кабинет, ни споделиха, че е рано и би трябвало първо да се приказва за политики, а не за хора. Те споделиха, че са значими дейностите по браншове. След което в този момент се връщаме на точка 1. Ние трябваше да получим утвърждение от друга политическа партия ли какъв екип да предложим? Една работа се прави от едни хора, само че е значимо какво се прави. Парламентът е този, който би трябвало да свърши половината работа”, счита Йорданов и упрекна „ Демократична България” в саботиране на процеса, скачайки против възможния кабинет.

Една от главните тези на „ Демократична България” е, че не желаят да виждат Движение за права и свободи в бъдещото държавно управление. По тематиката Йорданов съобщи следното:

„ Христо Иванов е бил министър във второто държавно управление на Бойко Борисов. Как може този човек, който стана министър на Борисов, назовава го шефе, само че преди този момент го назова мутра във Фейсбук, да си разрешава да пита за какво някой различен е бил съдружен сътрудник в друго държавно управление. Ако аршинът е идентичен, в случай че обича, различен да зададе този въпрос. Къде при нас има Движение за права и свободи? Поканихме на опознавателна политическа среща да си представим политиката всички, с изключение на ГЕРБ. Те са с непоносим знак и Движение за права и свободи са с непоносим знак, тъй като им бяха сътрудници. С Движение за права и свободи ние експертни срещи не сме водили, няма и да водим диалози с тях. Това е очевадно”.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ-->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара От форумите: " Според мен е огромна нелепост тази " работа от у дома ". Моето семейство по никакъв начин не се радва. " - Спиридон, 41 година, патоанатом.   Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниВръзката, която се ражда сред човек и животно, остава неразривна “Wirtschaftswunder ” – немското икономическо знамение, задвижвано от Opel Kadett A.Европейската комисия е създала специфичен регламентСлужебният министър председател: Нека се запасим с самообладание и да чакаме мъдростта на партиитеБъдещите упоритости на херцогинята могат да доведат до политическа кариера в идващите години, счита кралски експертМВнР упорства за прецизното придържане към постигнатите договореностиСпоред Центровете за надзор и профилактика на болесттите в Съединени американски щати той е инфектиран като шаркатаНе всяка холивудска звезда е имала елементарен животВъпреки настоящата ремонтна стратегия при генериращите мощности, електроенергийната система работи нормалноНай-ниските температури у нас през август ще бъдат сред 13 и 18 градуса, а най-високите - сред 38 и 43 градусаМинистърът на финансите: Събраните пари от хазарт са 34 105 155 лева.80 % от всички публични поръчки в региона на инфраструктурните планове през 2020 година са подписани без изследване на пазара и с непосредствено възлаганеКлетките на Хенриета Лакс били взети и употребявани без нейно познание. Те стоят в основата на няколко пробива в актуалната медицинаКакво разяснява заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Цанко СтойковЛегендата, случила се в Германия, е разказана от писателя Робърт Браунинг, както и от Братя Грим Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР