Пламен Милушев и Симеон Терзиев не успяха да стигнат до

...
Пламен Милушев и Симеон Терзиев не успяха да стигнат до
Коментари Харесай

Милушев и Терзиев загубиха финала в Анталия

Пламен Милушев и Симеон Терзиев не съумяха да стигнат до купата на тенис шампионата ITF M15 в Анталия (Турция). На финала българската двойка загуби с 6:7 (5), 0:6 от поставените под номер 3 в схемата Били Харис (Великобритания) и Ян Сабанин (Русия). Решаващ за изхода от срещата беше първият сет, в който имаше замяна на пробиви и българите на няколко пъти излизаха напред в резултата. Съперниците им обаче завоюваха значимите разигравания в края на тайбрека, с цел да поведат в сетовете. Този процес повлия на Милушев и Терзиев, които не демонстрираха същата игра във втората част.

Ден по-рано родните представители победиха с 6:4, 6:4 тенисиста от Казахстан Достанбек Ташбулатов и неговия партьор Леополд Зима от Германия на четвъртфиналите. Малко по-късно Милушев и Терзиев бяха още по-убедителни и дадоха единствено един гейм при триумфа с 6:1, 6:0 над поставените под номер 4 при двойките Педро Чачин (Аржентина)/Максим Амо (Франция), с цел да се класират за финала. Това беше третатапобеда за българите, които започнаха конкуренцията на двойки с триумф с 7:6 (5), 6:4 над поставените под номер 2 в схемата Давиде Галопини (Италия)/Александър Шевченко (Русия).

Така Милушев и Терзиев изпращат със смесени страсти първия шампионат за годината. Първият попадна в главната скица и на сингъл, само че загуби в първия кръг. За 18-годишния Симеон Терзиев пък годината е значима, тъй като е първа за него напълно в мъжкия тенис.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР