Пламен Иванов спечели финала на състезанието за ефективно шофиране на

...
Пламен Иванов спечели финала на състезанието за ефективно шофиране на
Коментари Харесай

Българин е "Най-ефективен шофьор на камион в света", победи безапелационно шампиони от 28 държави

Пламен Иванов завоюва финала на надпреварата за дейно шофиране на камиони Optifuel Challengе 2017, провел се в Толедо, Испания през днешния ден. Нашият представител се изправи против националните първенци от още 28 страни и борбата бе оспорвана, споделя екипът на Спортал, който пътува с Renault Trucks за събитието. Пламен завоюва огромната премия - камион Renault T 480 13L OPTIFUEL.

Optifuel Challenge 2017 e четвъртото издание на надпреварата, проведено от Renault Trucks. Тази година в него се включиха над 2500 участници от 29 страни, измежду които и България. Според регламента националните надпревари излъчиха 29 първенеца, които премериха уменията си в Испания, а огромният край в Толедо се организира в две елементи.

В първия кръг участниците трябваше да решат тест, който ревизира знанията им, свързани с икономичното и екологично шофиране. Във втората фаза ги демонстрираха и на процедура по време на 40-минутно шофиране на камион Renault Trucks T Optifuel. Победителят бе избран на база сложна оценка на реализиран невисок разход на гориво и поддържане на ефикасна скорост, която би разрешила осъществяването на транспортни задания при действителни условия. Представянето на състезателите се следеше в действително време с интелигентната система за ръководство на автопарк Optifleet.

"Участието ми на финала е огромна отговорност, тъй като имам вяра, че представям освен себе си, само че и гилдията на българските професионални водачи. А те в действителност са едни от най-способните в света. В основата на сполучливата тактика съгласно мен е карането без газ, което се оказва много сложна задача. Но има и други фактори, в това число и доза късмет. Затова ще се веселя, в случай че сътрудниците в България ми стискат палци ", сподели Пламен преди да замине за Испания.

През юни т.г. Пламен Иванов завоюва националната шампионска купа и място на интернационалния край на Optifuel Challenge 2017. Той реализира най-хубав резултат на тежкото трасе край Разлог в сериозната конкуренция на 20 финалисти, излъчени от общо 250 участници в предварителните кръгове у нас. На второ място се класира Петър Минков от Габрово, а третото място завоюва различен плевенчанин - Християн Ангелов.

Повече за огромната премия Renault T 480 13L OPTIFUEL

Renault T 480 13L OPTIFUEL е планиран с съществена цел понижаване на разхода на гориво, което е главно перо в разноските на транспортните компании. Двигателят е 13-литров EURO 6, степен C, с инжекционна система „ комън рейл ". Камионът е екипиран серийно и с набор от интелигентни технологии: неразрешен режим „ power ", функционалност Eco cruise control с режим на следено придвижване по инерция Optiroll, изключващ се въздушен компресор, сервоусилвател с изменчив дебит и функционалност за автоматизирано изключване на мотора. Разполага и с новаторския регулатор на скоростта Optivision, който употребява GPS съгласуваност, с цел да следи топографията на пътя и да съобрази изборът на предавки, ускорението и скоростта с съответните условия.

За да се усъвършенства тежестта, Renault Trucks Optifuel T има няколко алуминиеви съставния елемент (въздушни резервоари, резервоари за гориво, джанти, DFR рамка на устройството за прекъсване на ремаркето). И най-после, автомобилът е оборудван с гуми с ниско противодействие при търкаляне.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР