Пламен Чакъров е 30-годишен мъж, който работи в софтуерна компания.

...
Пламен Чакъров е 30-годишен мъж, който работи в софтуерна компания.
Коментари Харесай

Разказ за футболен протест и арест: Имаше ли полицейско насилие в центъра на София?

Пламен Чакъров е 30-годишен мъж, който работи в софтуерна компания. Арестуван е по време на митингите против БФС  в центъра на София по време на мача България – Унгария.  

Демонстрантите хвърлят бомбички, пиратки, камъни и бутилки

„ Привърженик съм на „ Спартак “ Варна, само че това няма значение, всички бяхме обединени да изразим мнение срещу управителните фактори в БФС към този момент 18 години “, стартира описа си пред пред bTV Чакъров.

„ При моето идване бях позициониран в лявата част на ул. „ Гурко “ към парка с Паметника на руската войска. При първите прояви на експанзия – хвърляне на пиротехнически средства и конфликти сред полицията и агитките, се изтеглих към едно заведение до постройката на Министерството на спорта. Аз и други хора стояхме отвън бара, в бара имаше много хора, които гледаха мача. Имаше и маджарски почитатели в заведението. Изведнъж от подлеза излязоха маскирани униформени и без никакво предизвестие ме повалиха . Следващият ми спомен е, че бях съборен с ръцете на гърба и т. н., бях арестуван и заведен в камионетка “, изясни мъжът.

Униформените влезнали, тъй като вътре имало хора, взели участие в безредиците в центъра на София

Откаран е в 5-о Районни ръководство, а на път за районното в камионетката са качени и доста други от протестиращите почитатели. Някои са били малолетни и доста са били напръскани със спрей в очите.

„ Не ни обясниха защо тъкмо сме арестувани. Казаха ни, че ще ни разпитат и след това ще преценяват дали ще ни освободят или ще ни задържат. Докараха най-малко 50-60 души, всеки трети беше напръскан със спрей в очите “, спомня си Чакъров.

Младият мъж е безапелационен, че футболен почитател не е равно на принудител и гамен, не счита, че с нещо е провокирал органите на реда.

Задържани са 33-ма души, измежду които и малолетни

На Пламен Чакъров е наложена възбрана да посещава футболни срещи в България и в чужбина 1 година и санкция от 1000 лева за „ мятане на камъни по органите на реда и рисково държание “. Той ще апелира , има и очевидци.

Следете тематиката в нашия онлайн репортаж:

Има ли по-дълбоко от дъното на българския футбол? Никой не може да даде отговор на този въпрос.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР