Пламен Бобоков попита днес чрез медиите защо прокуратурата бави повече

...
Пламен Бобоков попита днес чрез медиите защо прокуратурата бави повече
Коментари Харесай

Пламен Бобоков: Кога прокуратурата ще върне 200 000 лева от гаранцията ми?

Пламен Бобоков попита през днешния ден посредством медиите за какво прокуратурата бави повече от месец част от гаранцията му - 200 000 лева и не му я връща.

По-младият от двамата братя индустриалци бе упрекнат за две ОПГ - едната за отнасяне на отпадък нелегално, втората - за въздействие върху длъжностни лица дружно с президентския консултант Пламен Узунов. Както е известно, имаше и трето обвиняване - че държал вкъщи артефакти - стрелички и копия непозволено.

Днес той напомни пред Клуб Z малко парадоксалната сага - по какъв начин когато " избухна " ползата на прокуратурата против тях напролет на 2020 година, първо въобще не бе арестуван, а самата прокуратура го освободи против парична гаранция от впечатляващите 1 млн. лева (за разлика от него Атанас Бобоков изкара месеци в ареста, б.р.).

После обаче на 18 юни прокуратурата в Русе го прибира в ареста с мярка за 72 ч по поръчка от " познавач " -колегите си в София с мотив - тъй като не внесъл парите. Адвокат Ина Лулчева оспори това, като се оказа, че още предния ден Бобоков ги е внесъл.

Освен това всичко гореизредено става в границите на развой, при който той нападна пред съда определението на прокуратурата за единия милион.

Така или другояче през днешния ден той доразказа историята - в последна сметка съдът понижава гаранцията му на 800 000 лева

" И по този начин от този момент - един месец! Питам прокуратурата - не би трябвало ли като пазач на законността да извършва решенията на българския съд и да ми върне 200 000 лева ", попита Бобоков.

Той за пръв път разяснява и оправдаването си на първа инстанция по малко парадоксалното дело, че държал върхове от копия и стрелички без съответно позволение.

Бобоков разгласи, че в нумизматичния музей на Фондация " Братя Бобокови " има 5000 експоната, до един разказани и инвертаризирани - " плюс фотоси, цветни! ", особено натърти той (по това дело той бе упрекнат по член за дребни иманяри - че държал без съответно позволение у тях сбирката, б.р.).

Според него това бил най-добре уреденият музей в България.

Все отново прокуратурата е протестирала оправдателната присъда на русенския съд. Това станало 20 минути след произнасянето ѝ, сподели през днешния ден Пламен Бобоков.

Що се отнася до " огромното " дело за боклука, където са съподсъдими с брат си, с някогашния зам.-министър на екологията Красимир Живков и други, то още веднъж се препъна през днешния ден и не можа да започва в Спецсъда. Причината - отсъстващи юристи.

Макар постоянно да е посочвано от прокуратурата като един от огромните триумфи против " олигарсите ", действителностите са, че делото не може да преодолее даже предстартовото разпоредително съвещание на първа инстанция в Специализирания съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР