Плакати с надпис С гласа си подкрепям тероризма бяха залепени

...
Плакати с надпис С гласа си подкрепям тероризма бяха залепени
Коментари Харесай

Плакати „Подкрепям тероризма“ изненадаха депутатите в ЕП, които не гласуваха срещу Русия

Плакати с надпис " С гласа си поддържам тероризма " бяха залепени на вратите на депутатите, които гласоподаваха срещу признаването на Русия за спонсор на тероризма.

На плакатите, чиито фотоси са оповестени от Беата Пломецка, журналистка от Полското радио, е изобразен портретът на Путин с кървясъл отпечатък от длан върху него. Плакатите се появиха през нощта на 24 ноември на вратите на 54 депутати, които гласоподаваха срещу признаването на Русия за спонсор на тероризма.

В сряда Европейският парламент одобри резолюция, с която признава Русия за страна спонсор на тероризма. " За " гласоподаваха общо 494 евродепутати, а 58 бяха срещу.

Сред гласувалите срещу бяха и петимата български евродепутати от ПЕС/БСП

Председателят на делегацията на българските социалисти Петър Витанов стимулира негативния избор на сътрудниците си, по следния метод: " Не може в тази резолюция да се приканва за ограничение, всевъзможно ограничение на всички дипломатически контакти. Това значи, че просто не се търси спокойно решение, не се търсят договаряния, а се търси явно спомагателна ескалация... Със самата тази тежка реторика, в последна сметка, съгласно мен, се отвързват ръцете на Путин и се влиза в разказа на Путин. Обяви го за терорист и тогава на процедура ще му отвържеш ръцете! Той да прави каквото си пожелае в Украйна, без да се преценява с нищо ", разяснява социалистът.

Още ден преди този момент Витанов и сътрудниците му Сергей Станишев, Иво Христов, Елена Йончева и Цветелина Пенкова обявиха, че няма да поддържат резолюцията.

Екологичен потенциал прикани Европейски Съюз да вкара уместно законодателство и да обмисли прибавянето на Русия в листата на страните, проводници на тероризъм. Това би довело до обилни ограничаващи ограничения против Москва и би имало дълбоки последствия за връзките на Европейски Съюз с Русия, означават евродепутатите.

Те приканиха Съвета на Европейски Съюз да включи в европейския антитерористичен лист съветската паравоенна формация ЧВК " Вагнер ", 141-ви Специален моторизиран полк, прочут още като " Кадировците ", както и други въоръжени групировки, милиции и марионетни сили, финансирани от Русия.

Днес долната камара на Народното събрание на Нидерландия с болшинство разгласи Русия за страна - спонсор на тероризма, поради войната в Украйна. Според текста на резолюцията съветската войска " редовно и съзнателно " обстрелва цивилни обекти в Украйна. Според външния министър на страната Вопке Хукстра вотът е алегоричен, защото съгласно националното законодателство от него не произтичат никакви последици. Същото важи и за резолюцията на Екологичен потенциал, призната в сряда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР