Плаках с бившия президент Юшченко. Той ми каза какъв е

...
Плаках с бившия президент Юшченко. Той ми каза какъв е
Коментари Харесай

Плевнелиев към премиера Кирил Петков: Отървете се, вземете оставката на министъра на отбраната

" Плаках с някогашния президент Юшченко. Той ми сподели какъв е сюжета, съгласно него, и каква е посоката на деяние. То е диктаторът Путин да конфигурира марионетен режим и даже сподели името му - бъдещият президент се споделя Медведчук, олигарх и непосредствен другар на Путин ", призна пред бТВ някогашният президент Росен Плевнелиев.

" Там се случва същото като в България през 1944 година-червената войска ни прегази и по-късно започнаха националните изменничества ", разяснява той.

" Всички украински патриоти ще бъдат оповестени за нацисти, готви се геноцид, огромно закононарушение. Западът към този момент се разсъни и разбра на какво е кадърен диктаторът. Когато Путин желае да се преценяват с неговата воля, избиха хиляди дисиденти в Казахстан и Беларус, когато не можем да кажем ясно, че той нарушава интернационалния ред, би трябвало да се срамим. Очаквам от българския президент и държавно управление ясна и безапелационна позиция ", сподели още Плевнелиев.

" Категорично поддържам и през днешния ден ще се включа в настояването за оставка на Стефан Янев. Не можем да имаме министър, който повтаря опорните точки на Путин. Не е вярна тезата, че тук при нас всичко е умерено, против нас от години се води хибридна война. В Черно море ври и кипи ", добави той.

Плевнелиев се обърна непосредствено към премиера Кирил Петков.

" Отървете се, вземете оставката на министъра на защитата, който не способства за сигурността на България. Сега е момента да се откажем от съветски военни системи, да се интегрираме колкото е допустимо по-бързо. Действайте в този момент и незабавно дружно с нашите съдружници! "

" Планът на Путин не се получи, не се получи блицкриг. Не инцидентно той употребява там чеченски убийци. Да, ще превземе Киев, ще конфигурира там своя марионетка. Може би, ще отдели една част, Западна Украйна ще получи цялата поддръжка на Западния свят и след 10 години всичко това ще рухне ", предвижда Росен Плевнелиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР