Плажовете са в подготовка за посрещане на летовници. По закон

...
Плажовете са в подготовка за посрещане на летовници. По закон
Коментари Харесай

Все още не е ясно колко ще плащаме за чадър и шезлонг по морето

Плажовете са в подготовка за посрещане на летовници. По закон те би трябвало да са почистени и с обезпечени спасители и медицински екип от 1 юни. Някои от линиите откриват сезона по-рано – в Слънчев бряг идната неделя, във Варна – на 24 май.

На този декор множеството концесионери не знаят каква цена на плажните такъми да заложат. До момента не са провеждани диалози с Министерство на туризма за отстъпки в таксите и надлежно за понижение в цената на сянката, съобщи БТВ.

Ето и някои от прогнозните цени:

Във Варна на всички плажове цената е една – 5 лева По-скъпо ще е в Слънчев бряг, Черноморец и Приморско. Най-евтино - на Нестинарка – единствено 36 стотинки. 

Плажовете в Слънчев бряг са почистени и подравнени. До дни стартира слагането на чадърите. Цените се чака да бъдат както преди епидемията – 9 лева на Северния плаж, с лев по-малко на Централния.     

По-евтина ще е сянката във Варна - на по-големите плажове цената на чадър и шезлонг е " закована " на 5 лв..
 
" Или общо комплект 2 шезлонга с един чадър 15 лева, което смятам, че на фона на инфлацията и на геополитическата конюнктура, на всичко, което се случва с растежа на цените на горива и хранителни артикули, 5 лева е в действителност добра цена ", съобщи Андрей Василев - представител на концесионера.

И на най-южният морски плаж – Силистар, цената е миналогодишната – 5 лева и не може да се вдигне.

" Чисто законово не е допустимо да се случи, концесионният контракт не го разрешава ", изясни Димитър Йовнов, концесионер на плаж Силистар, съобщи БТВ.

Най-евтино ще е на плаж Нестинарка край Царево – в контракта е заложена оптималната цена от 36 стотинки за чадър и толкоз за шезлонг.  

" Подготвяме се за сезона, само че ценовата политика към момента не я дефинираме. Ще се наложи да е в последния миг ", съобщи Симеон Цветков – ръководител на Асоциация за развиване на дейностите по ръководство на морските плажове.

Концесионерите чакат какви антикризисни ограничения ще предложат институциите. От Министерството на туризма прецизираха за bTV, че среща с концесионерите евентуално ще има след празниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР