Плажовете по Южното Черноморие са препълнени, а летовници дори стигат

...
Плажовете по Южното Черноморие са препълнени, а летовници дори стигат
Коментари Харесай

Плажовете са препълнени, шезлонгите не стигат

Плажовете по Южното Черноморие са претъпкани, а летовници даже стигат до спорове, с цел да запазят чадъри и шезлонги. Докато преди туристите се оплакваха от липса на свободна зона, високите такси и " скъпата сянка ", сега на напред във времето е точно неналичието на плажни такъми, предава bTV.

" Някъде в 8 часа стартира работното ми време, нормално пристигам тук сутринта и половината плаж към този момент е ангажиран, съвсем на всички места има поставени хавлии, обясняваме се, че не може да си оставиш хавлията, да отидеш да си вършиш работата, пък след това отново да се върнеш и да си легнеш ", споделя пред bTV Димитър Калинов, който е избавител на плаж " Крайморие ". Хавлиите по шезлонгите са единствено част от хитрините на туристите, признава той.

В Крайморие цените на плажните такъми са по 5 лв., а свободни места съвсем няма. " Налага се заран да се идва по-рано, с цел да могат да се запазят шезлонги и чадъри, тъй като... Не знам за какво се получава, само че спрямо предходните години, тази година е фул ", изяснява летовникът Георги Божилов.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
В разгара на летния сезон плажовете по Южното Черноморие са...

На, поради което обаче чадърите и шезлонгите също не доближават. А доста от туристите желаят плажните такъми още веднъж да бъдат платени.

" Чадърите са много, шезлонгите също са много, единственият проблем е, че хората са доста повече. Не пътуват толкоз доста, огромна част от тях остава в България. В общи линии плажовете се пълнят доста, всеки търси сянка, улеснение на плажа ", разяснява концесионерът на плаж " Бургас – север " Симеон Цветков.

В момента следим един къс интервал на нормализация на метода, по който пътуваме, почиваме и бизнесът работи, счита ръководителят на Националния ръб по туризъм Поли Карастоянова. " Имаме добра обстановка от позиция на бизнеса по отношение на предходната година, която беше с близо 80% спад във всички измерения на туристическата промишленост, само че ние към момента продължаваме да бъдем с висока степен на паника, че това е единствено за малко ", декларира тя.

Според нея практиката с " резервирането " на шезлонги и чадъри " на първа линия " е изцяло естествена. " Няма нищо извънредно в този модел на опазване на шезлонги, няма по какъв начин да спреш екскурзиант, който е станал по-рано, с цел да си резервира място, ние не бихме могли да направляваме този свободен избор ", изяснява Карастоянова.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:





Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР