Плажове Бургас-централен“ и Созопол-Харманите“ ще имат нови концесионери, реши правителството. 

...
Плажове Бургас-централен“ и Созопол-Харманите“ ще имат нови концесионери, реши правителството. 
Коментари Харесай

14 лева за шезлонг и чадър на Централния плаж в Бургас, 16 лева на Харманите

Плажове „ Бургас-централен “ и „ Созопол-Харманите “ ще имат нови концесионери, реши държавното управление. 

Концесионер на централният бургаски плаж ще е досегашният му наемател - " Булгариен директ райзен " ЕООД. я е благосъстоятелност на Димитър Караненов и стопанисва и петзвездния хотел " Приморец ". Фирмата би трябвало да направи вложения за 118 000 лев за поддръжка на чистотата на плажа. Чадър и шезлонг в платената зона на плажа ще костват по 7 лв.. За съпоставяне, тази година те костваха 5 и 7 лв.. 

По отношение на плажа „ Бургас-централен “ за периода на концесията се планува да бъдат направени вложения за санитарно-хигиенна поддръжка в размер на 118 921 лева В зоната за платени плажни такъми цената за 1 бр. чадър и за 1 бр. шезлонг ще бъде по 7 лева

Размерът на концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове и оферти от концесионера размер на отчисленията от базата за пресмятане размера на концесионното заплащане (роялти) 7% или 297 560 лева без Данък добавена стойност, оповестява държавната пресслужба.

Концесията на плаж Харманите-Созопол бе извоювана от „ Ауто фактор “ ЕООД, която държи и други концесии на плажове.

Инвестициите за периода на концесията са в размер на 343 138 лева В зоната за платени плажни такъми цената за чадър и шезлонг ще бъде по 8 лева с Данък добавена стойност. Досега комплектът струваше 12 лв. - с 4 лв. по-евтино. Размерът на концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерски съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове и оферти от концесионера размер на отчисленията от базата за пресмятане размера на концесионното заплащане (роялти) 8% без Данък добавена стойност или 227 282 лева без Данък добавена стойност.

" Ауто фактор " е благосъстоятелност на Кирил Спасов и " Финанс фактор " ЕООД, която, от своя страна, е благосъстоятелност на Радостин Бързанов.

Поради липса на предложения държавното управление приключи процедурата по даване на концесия на плажа в Каварна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР