Плъхове и хлебарки нападат британските болници. В Обединеното кралство хиляди

...
Плъхове и хлебарки нападат британските болници. В Обединеното кралство хиляди
Коментари Харесай

Плъхове и хлебарки нападат британските болници

Плъхове и хлебарки атакуват английските лечебни заведения. В Обединеното кралство хиляди вредители, в това число плъхове, хлебарки, дървеници и въшки, са нападнали лечебните заведения на Националната здравна работа. Хлебарки в отделения, червеи в морга и гризачи в кухня са други проблеми, докладвани от лечебните заведения в Англия.
Една болница сподели, че „ черни инсекти хапят краката на личния състав “, че „ в цялата постройка има настъпление от мухи “, а от вътрешността на стените идват скотски шумове.

Повече от 18 000 казуса с вредители са докладвани в лечебните заведения

на Националната здравна работа в Англия през последните три години, съгласно данни, получени при претенции за независимост на информация от либералдемократите.
А сметката за справяне с тези проблеми е над £3 милиона.
Но не всички лечебни заведения дадоха отговор на настояванията за данни, което значи, че мащабът на казуса може да бъде доста по-голям.Лидерът на либералдемократите Ед Дейви сподели:

„ Това са шокиращи разкрития и още един знак, че нашите лечебни заведения към този момент не са подготвени за заболели пациенти и работлив личен състав. В час на потребност хората би трябвало да са в сигурност от инсекти и гризачи. Вместо това отделенията се разпадат по шевовете, като отвратителните вредители могат да се разхождат свободно. Това е народен скандал.Консервативните министри би трябвало да работят в този момент, като дават незабавни средства за разпадащи се и нехигиенични лечебни заведения. “

Говорител на Министерството на здравеопазването разяснява: „ Индивидуалните организации на Националната здравна работа са законово виновни за поддържането на своите парцели, в това число контрола на вредителите. Безопасността на пациентите е жизненоважна и държавното управление е вложило обилни суми за възобновяване и модернизиране на постройките на Националната здравна работа, тъй че личният състав да разполага с нужните уреди за даване на грижи от международна класа за пациентите, в това число £4,2 милиарда през тази финансова година. Това е в допълнение към предстоящите £20 милиарда за новата болнична стратегия. “

Източник: Irish News /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР