Пияният и дрогиран шофьор на училищен автобус, който беше спипан

...
Пияният и дрогиран шофьор на училищен автобус, който беше спипан
Коментари Харесай

Пияният и дрогиран шофьор трябвало да вози 35 деца от първи до трети клас

Пияният и дрогиран водач на учебен рейс, който беше хванат във Варна, е трябвало да отпътува с 35 деца от първи до трети клас. Всички те са ученици на учебното заведение „ Васил Априлов ” в морския град. 

„ Училището провежда екскурзии по разпоредба, като изисква документи. Това значи, че ние можем да направляваме само писмено нещата. Имаме лиценза на туроператора, лиценза на транспортната компания. Знаем писмено годините на рейса, който транспортира децата и правоспособността на водача. Дотук се свеждат нашите пълномощия ”, изясни пред шефът на учебно заведение „ Васил Априлов ” Албена Комитова. 



Проверката на лидера разкрила неразрешените субстанции минути преди рейсът с учениците да тръгне на екскурзия. 41-годишният мъж беше вкаран в ареста за 24 часа. Въпреки случая децата са тръгнали на екскурзията с различен водач.

От Районната прокуратура работят по случая. Оказва се, че водачът има 14 предходни прегрешения, две от които са за шофиране в нетрезво положение. От полицията не дават детайлности дали рейсът е на самата компания „ Алина тур ” или самата компания е наела непознат рейс.

„ Преди от Регионалното ръководство по образованието да дадем позволение за пътешестване на училищен рейс, би трябвало да съобразим условията на четири закона и две наредби ”, разяснява шефът на Регионалното ръководство по образованието във Варна Венцислава Генова.-->

По думите й от 2016 година съществува специфичен механизъм за информиране сред Регионалното ръководство по образованието и полицията в онлайн форма за идно пътешестване на възпитаници в страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР