Пиян на дежурство. Полицай беше задържан с 1,6 промила алкохол

...
Пиян на дежурство. Полицай беше задържан с 1,6 промила алкохол
Коментари Харесай

От 1 до 3 години затвор може да получи полицаят, застъпил на нощно дежурство пиян

Пиян на дежурство. Полицай беше арестуван с 1,6 промила алкохол в Казанлък. С това количество алкохол той подкарал и патрулката и по този начин от Павел баня стигнал до Казанлък. Полицаят е арестуван.

Униформеният е с 32-годишен стаж в системата на Министерство на вътрешните работи. Работил е в полицията в Казанлък, само че след нарушение, сързано с приложимост на алкохол, е изместен в сектора в Павел баня. Снощи в 20:30 часа застъпил на нощно дежурство.

Таня Димитрова – областен прокурор: " В 20 часа и 37 минути е бил извикан да се яви в Районно ръководство - Казанлък. Пътувал е от сектор Павел баня до Казанлък с патрулния автомобил. Явявайки се към 21:00 часа е тестван с механически средства за приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Тестът за наркотични субстанции е негативен, а теста за приложимост на алкохол е позитивен като е отчел 1,56 промила ".

Полицаят е арестуван за 24 часа със заповед на началника на казанлъшкото полицейско ръководство. Днес е избран наблюдаващ прокурор, който обаче си е направил самоотвод.

Таня Димитрова – областен прокурор: " Наблюдаващият прокурор е някогашен проверяващ служител на реда в Районно ръководство - Казанлък и някогашни колегиални връзки е имал с дългогодишния чиновник на РУ-Казанлък ".

Назначен е нов наблюдаващ прокурор, който на следващия ден ще даде инструкции по досъдебното прозиводство. За това закононарушение закона планува отнемане от независимост от 1 до 3 години и санкция от 200 до 1000 лева

Репортер: Десислава Петкова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР