Pixabay Липсата на маски в аптеките в страната вече е преодоляна.

...
Pixabay
Липсата на маски в аптеките в страната вече е преодоляна.
Коментари Харесай

Във всички аптеки вече има маски, китайските са 2 лв., а луксозните - 14 лв.

 Pixabay Липсата на маски в аптеките в страната към този момент е преодоляна. Това съобщи Д-р Николай Костов, ръководител на Асоциацията на притежателите на аптеки, пред Българска национална телевизия.

А от през днешния ден се стяга се контролът над аптеките. По предписание на Софийска градска прокуратура 38 аптеки в столицата са тествани. Съставени са актове и наставления за административни нарушавания. Целта на инспекциите е да се пресече спекулата с цените на някои артикули.

" Има всевъзможни маски по аптеките, изключително създадени в България. Тези, които са импорт от Китай, костват сред 1,50 - 2 лв.. Това са еднократни трипластови маски. Шитите маски са на цена от 2 лв. до над 10. Ние имаме и дизайнерски маски, с подплата, които са 14 лв. ", изясни доктор Костов.

По думите му, главен източник на маски е Китай, защото множеството страни са забранили износа им. Аптеките работят и с български шивашки компании.

" Шивашките компании търсят интензивно контакт, защото това, което са произвеждали в този момент, към този момент не могат да го продават ", сподели Костов.

" Цените на маските са в пъти по-високи в целия свят. Получаваме непрекъснато предложения от Китай за маски, които са по 50 цента, като добавите към това превоза и митата от 6%, както и ДДС-то, можете да си извършите сметка, какъв брой костват маските на едро ", изяснява ръководителят на Асоциацията на притежателите на аптеки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР