Питбулите, които през 2016 г. бяха спасени от Арената на

...
Питбулите, които през 2016 г. бяха спасени от Арената на
Коментари Харесай

Държавата умъртви питбулите, спасени от Арената на смъртта в Пловдив

Питбулите, които през 2016 година бяха избавени от " Арената на гибелта " в Пловдив, са били умъртвени, тъй като не са подобаващи за осиновяване. Това оповестиха от Българската организация по сигурност на храните, представени от " Фокус ".
Още по тематиката
Агенцията стана действителен притежател на кучетата, откакто преди 5 години " Криминална полиция " разкри сцена за кучешки боеве на територията на Пловдив, в някогашна фабрика на ул. " Георги Бенев ". От там бяха изведени 50 питбула, благосъстоятелност на някогашния служител на реда Иван Иванов и сина му Константин. Мъжете отглеждали и упражнявали животните за присъединяване в кучешки боеве.

Докато траеше делото против бащата и сина, което завърши през 2019 година с условни санкции, кучетата бяха настанени в Зооветеринарния комплекс в Пловдив, където обаче доста от тях са умряли от болести, а издръжката им е коствала доста средства, разяснява Георги Божев, шеф на общинското дружество.

Ето за какво е решено животните да бъдат изведени от приюта и да бъдат предадени на притежателя им - Агенцията по храните. Идеята беше те да останат там, до момента в който се намерят осиновители.

Пет години по-късно от Агенцията по храните осведомят, че през втората половина на 2020 година е осъществена евтаназия на иззетите кучета , при съблюдаване на всички условия на законодателството в региона на отбраната на животните и хуманното отношение към тях.

Мярката е подхваната на база на мнение на петчленна комисия, определила етологичните особености и държанието (нрава) на кучетата. Членовете на комисията са специалисти от разнообразни научни и просветителни институции, с опит и потвърден престиж, както и един член от неправителствена организация (НПО).

В мнението си комисията заключава, че животните не са подобаващи за осиновяване или социализиране , и предлага евтаназия, за да се предотвратят бъдещи произшествия с хора и други животни. За кучетата е открито, че са на възраст след интервалите, позволяващи социализиране. Кучетата са били следени от специалист в близо тригодишен интервал.

Етологичната характерност демонстрира, че са били обучавани за боеве посред им и са възпитавани от стопаните им, от които са отнети, да се бият до гибел. Има доста и разнообразни доказателства за присъединяване на животните в жестоки боеве - контузии по разнообразни елементи на телата им, безпокойствие и други.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР