Питайте избирателката от Вирджиния Мери Хейс защо Джо Байдън е

...
Питайте избирателката от Вирджиния Мери Хейс защо Джо Байдън е
Коментари Харесай

Жените са били ключов фактор за победата на Джо Байдън

Питайте избирателката от Вирджиния Мери Хейс за какво Джо Байдън е победил Доналд Тръмп и тя няма да се поколебае в отговора си.

" Тези избори ги завоюваха дамите ", споделя 56-годишната Хейс, майка на три деца и привърженичка на Байдън от Лисбърг, щата Вирджиния. Тя отличава две категории гласоподавателки, от които самата тя е част: чернокожите дами и живеещите в предградията дами. Тръмп настоятелно молеше втората група - в която отблъсна някои дами като ги назова " домакини " - да го харесат. Молбата му обаче беше неискрена, сподели тя.

" Показахме на Америка, че дамите от предградията са разнородни и са прелестна сбирка от етноси, раси, сватбен статут, специалности и доста други категории. Жените от предградията се активизираха, решени да смъкват Тръмп от власт ", сподели Хейс. И съумяха, добави тя.

Почти от момента, когато Тръмп постави клетва за президент, лицето на съпротивата бяха дамите, които участваха в големи шествия и помогнаха на демократите да подобрят позициите на междинните избори от 2018 година

Затова през 2020 година, когато дамите празнуват 100-годишнината от 19-ата корекция на конституцията, която им дава право да гласоподават, мнозина чакаха, а някои допитвания посочваха, мощно отменяне на Тръмп с още по-голяма разлика сред мъжете и дамите. Резултатите бяха малко по-сложни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР