Писмо по някои посолства на ЕС в София и до

...
Писмо по някои посолства на ЕС в София и до
Коментари Харесай

Който е женен за прокурор – на свобода, който не е – в кауша

Писмо по някои посолства на Европейски Съюз в София и до Европейска комисия – Дирекцията по съблюдаване правата на индивида са изпратили чиновници на ДАИ – Благоевград. Те се оплакват, че спецпрокуратурата работи изборно, нарушавайки всички правила на равнопоставеност в правосъдния развой.
Това оповестиха пред Фрог нюз някои от подсъдимите. Ставадума за това, че петима от общо 10 арестувани на 24 април т.г. не престават да са в ареста. Според прокурорът от Специализираната прокуратура Петър Белчев става дума за проведена незаконна група от чиновници на на регионалния отдел " Автомобилна администрация " - Благоевград. Те получавали подкупи от транспортни компании за разнообразни услуги.

Странното е, че още слеo приключване на мярката задържане на 72 часа, пъв от ареста си потегля Ангел Янчев. Той е освен считан за един от уредниците, само че и е на висок пост в ДАИ. Фрапиращото обаче е, че неговата брачна половинка Ирина Арменова-Янчева е прокурор в… Специализираната прокуратура. За първи път Спациализираната прокуратура, въпреки да е внесла искане за непрекъснат аресту което искане не е почетено от съда, не внася митинг против освобождението. Според опитни адвокати това е абсурд. Излиза, че гръмките изказвания на довчерашния началник на спецобвинението Иван Гешев, че не се въздейства от обстоятелството, че брачната половинка на Янчев е негова колежка, не дават отговор на истината. Едва ли някой се съмнява, че тя евентуално има опция да контактува с сътрудниците си, които събират доказателства против брачна половинка й.

Колегите на Янчев се жалват от откритата проява на двоен стандарт, която трансформира едни в превилегировани пред закона, а други – в изкупителни жертви.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР