Писателят Николай Костов издаде книга за оцеляване. Самият той се

...
Писателят Николай Костов издаде книга за оцеляване. Самият той се
Коментари Харесай

Как да си стегнем раница за спешна евакуация и какво трябва да има в нея

Писателят Николай Костов издаде книга за оцеляване. Самият той се приготвя за изключителни събития от 15 години. С началото на войната в Украйна изготвя проект за деяние, дружно със фамилията си. Тъй като тематиката обаче е обширна, взема решение да напише указания.

„ Човек би трябвало да е авансово квалифициран - да има информация за това какво може да се случи и защо се приготвя. И да направи подготовките в спокойно време. Второто - човек в никакъв случай не оцелява самичък, а в група ”, изяснява той.

З а изключителни събития - като трусове, той предлага раница за оцеляване, която да съдържа най-ценните неща. Тя би трябвало да бъде ситуирана до входната врата, с цел да можем незабавно да я вземем незабавно при евакуация.

„ В нея има документи, спомагателен телефон със заредена батерия, пари и медикаменти. Раницата би трябвало да обезпечава храна и вода. Препоръчително е да има фолио, което защищава от измръзване, както и въже, в случай че ни се наложи да си разпънем палатка ”, сподели Костов.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР