Писателят Кристофър Бъкстон представя най-новата си книга Избавление“ (ИК Знаци“)

...
Писателят Кристофър Бъкстон представя най-новата си книга Избавление“ (ИК Знаци“)
Коментари Харесай

Вдъхновен от вампира в Созопол, Кристофър Бъкстон представя Избавление

Писателят Кристофър Бъкстон показва най-новата си книга „ Избавление “ (ИК „ Знаци “) - втора част на романа „ Проклятието на безконечните сънища “. Жанрът е исторически, с детайли на мистичност и фантастика. Вдъхновението за книгата идва от открития през 2012 година върколак в Созопол.

Действието на романа е в наши дни, през очите на британски духовник от Средновековието, оголен при археологическите разкопки през 2012 година и разгласен за созополския върколак - в актуалните Созопол, Приморско и Бургас.

Премиерата на " Избавление " е на 9 ноември, от 17.30, в библиотека, с присъединяване на Живка Иванова - публицист, стихотворец и преводач, Дора Велева - преводач на книгата, Румяна Емануилиду - издател.

Кристофър Бъкстон е приключил британска и американска литература в Кентския университет, след което той става учител по британски език. Работи в Англия, Португалия, Норвегия и България. Сред неговите възпитаници в Английската гимназия в Бургас е и поетесата Петя Дубарова, която го загатва в едно от стихотворенията си. Бъкстон е пристрастен от българската история и тя е нишка в множеството от книгите му - Далече от Дунава (2006, 2017), Прудънс и аленият Барон (2008); Радослава и викингският принц (2011), Завръщане (2017), „ Бележникът на дявола “ (2019) и други. Преводач на модерна българска литература.

*

„ Поредната мистериозно-фантастична история със мощни детайли на трилър на английския публицист Кристофър Бакстън ни води в... актуалния Созопол. Отчасти пътешестване във времето и пространството, напоено с по британски интерпретирани български обстановки, частично любовна пикареска. „ Избавление “ държи читателя със спотаен мирис до последната страница и показва задълбочени знания както за еволюцията на жанра, по този начин и за българските действителности и душeвност. “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР