Писателят е професор по изчислителна космическа физика в университета в

...
Писателят е професор по изчислителна космическа физика в университета в
Коментари Харесай

Въглеродните емисии от изследвания са цената, която трябва да платим, за да разберем света

Писателят е професор по изчислителна галактическа физика в университета в Хелзинки. Тя е ръководител на борда на Технологичната академия Финландия, която присъжда премията за технологии на хилядолетието.

Бях шокиран да науча неотдавна, че някои учени желаят да понижат своите проучвания в опит да понижат въглеродните излъчвания. Открих това, когато седях на панел, обсъждащ устойчиви галактически действия, и опасенията на сътрудниците ми по отношение на техния принос към световното стопляне бяха осезаеми. Кризата е тук, споделиха те, и ние би трябвало да понижим нашето енергоемко моделиране. Най-малкото би трябвало да създадем потреблението на силата си доста по-устойчиво.

Безспорно е, че нашите лаборатории, научни принадлежности, ракети и спътници – инструментите, от които ние, учените, се нуждаем, с цел да измерваме пулса на планетата – изискват обилни количества сила както при построяването, по този начин и при употребата им. И също толкоз правилно е, че неумолимият вкус на науката за информация е причин...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР