Пилзен. Виктория (Пилзен) отново ще играе в групите на Шампионската

...
Пилзен. Виктория (Пилзен) отново ще играе в групите на Шампионската
Коментари Харесай

Виктория влезе в групите на ШЛ след обрат над Карабах в Пилзен

Пилзен. Виктория (Пилзен) още веднъж ще играе в групите на Шампионската лига, откакто съумя да завоюва с 2:1 реванша против Карабах. В първата среща нямаше победител (0:0), тъй че този триумф се оказа основен за състава от Пилзен.

Гостите поведоха в резултата в 38-ата минута, когато след центриране от фаул бранител с глава прати топката в краката на Филип Озобич, който от воле вкара за 0:1. През второто полувреме домакините се хвърлиха в офанзива и съумяха да създадат поврат. В 58-ата минута при едно центриране в наказателното поле вратарят Шахрудин Махамадалиев излезе неразчетено и остави вратата си празна, а за Ян Копиц не бе изключително мъчно да означи за 1:1.

Вторият гол за чехите пристигна в 73-ата минута. Тогава топката бе центрирана в наказателното поле, Джон Москера я овладя наоколо до аутлинията и подаде към Ян Климент, който технично я чукна през краката на вратаря за 2:1.

Така Виктория съумя да стигне до успеха и да се класира за групите на Шампионска лига. Карабах има защо да съжалява, само че ще би трябвало да се задоволи с присъединяване в Лига Европа.

Макаби (Хайфа) отстрани Цървена звезда и се класира в групите на Шампионска лига. На препълнения стадион " Райко Митич " в Белград " звездашите " се провалиха след автогол на звездата си Милан Павков в 90-ата минута и реваншът приключи наедно 2:2. Първата среща в Израел беше извоювана от Макаби с 3:2 и по този начин с общ резултат 5:4 първенецът на Израел се класира в групите на Шампионска лига за трети път в историята си.

В групите на Шампионската лига се класира още и Бенфика. Португалският гранд нямаше проблеми с Динамо (Киев), побеждавайки с 3:0 в реванша.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР