Пилотният проект започва да се прилага от Централната поща в

...
Пилотният проект започва да се прилага от Централната поща в
Коментари Харесай

Не е за вярване! Пощите в шест населени места започват да предоставят безплатни услуги

Пилотният план стартира да се ползва от Централната поща в София и пет станции в дребни обитаеми места:

• с. Селановци, област Враца.
• гр. Баня, област Пловдив.
• с. Маринка, област Бургас.
• с. Крушовица, област Плевен.
• с. Игнатиево, област Варна.

Пилотната самодейност под ръководството отрасловия за пощите вицепремиер в оставка Калина Константинова се реализира в съдействие с Агенцията за обществено подкрепяне, Агенцията по заетостта и Министерството на електронното ръководство. Тя е част от плана " Дигитална промяна на Български пощи и даване на сложни услуги ", който следва да се извърши в границите на Националния проект за възобновяване и резистентност.

С обща инвестиция от над 100 млн. лева ще се извърши освежителен ремонт на над 500 станции, а над 68 млн. лева ще бъдат вложени за рационализация и цифрова промяна на цялата клонова мрежа.

Изпълнението на плана ще усъвършенства достъпа до административни услуги в дребните обитаеми места и ще сътвори улеснение, спестявайки на жителите време и средства за пътешестване. Едновременно с това ще способства и за оптималното потребление на разгърнатата мрежа от пощенски станции на сдружението, разширявайки продуктовото портфолио на оператора и създавайки нов източник на доходи, се споделя в известие от кабинета на вицепремиера.

" Благодарение на новото управление, което въпреки и краткотрайно да е отпред на " Български пощи ", бе създаден подробен и извънредно професионален бизнес проект, с който всяко последващо управление, в случай че има капацитет и предпочитание, ще трансформира пощите в печелившо дружество единствено до няколко години ", разяснява Константинова.

За предходната година пощите бяха на загуба в размер на 13 млн. лева, а след хакерската офанзива, блокирала активността на компанията, Константинова смени управлението, което я беше подценило. Планът на ръководещите е да трансфорат " Български пощи " в " едно гише " за административни услуги.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР