Пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел дадоха най-добри

...
Пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел дадоха най-добри
Коментари Харесай

Мерцедес над всички във втората тренировка в Сахир

Пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел дадоха най-хубави резултати по време на втората свободна подготовка преди съботното Гран при на Бахрейн, с което ще бъде обещано начало на сезон 2024 във Формула 1.

След като в утринната сесия бе едвам девети, седемкратният международен първенец Хамилтън реализира най-хубавия резултат следобяд. На пистата " Сахир " Британецът спря хронометрите на 1:30.374 минути. 

Втори на 0.206 секунди остана сънародникът и съотборник на Хамилтън Джордж Ръсел. Той също сподели сериозен прогрес от първата сесия, в която бе седми.

След двамата британци, с най-хубави резултати в тренировката бяха двама испанци. Ветеранът Фернандо Алонсо с Астън Мартин завърши с трето време, което бе с 0.286 по-слабо от това на дългогодишния му противник Хамилтън. Четвърти пък се подреди Карлос Сайнс-младши с Ферари на 0.395 секунди от водача.

Световният първенец за последните три сезона Макс Ферстапен с Ред Бул завърши на шесто място - тъкмо там, където бе и в утринната сесия. Нидерландецът изостана от Хамилтън с 0.477 секунди и бе последният на по-малко от половин секунда от рекордьора по победи във Формула 1.

Преди Ферстапен с пето време се класира австралиецът Оскар Пиастри от МакЛарън. Неговият съотечественик Даниел Рикардо, който кара за Република България, не съумя да повтори представянето си от първата подготовка, в която бе най-бърз, и в този момент остана едвам 12-и.

В петък са третата свободна подготовка и квалификацията за място преди надпреварата в събота. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР