Пилотен проект за въвеждане на телемедицина в училище въвеждат от

...
Пилотен проект за въвеждане на телемедицина в училище въвеждат от
Коментари Харесай

Телемедицина в училище или как ще се преглеждат децата онлайн

Пилотен план за въвеждане на телемедицина в учебно заведение вкарват от през днешния ден. Решението е на Министерството на образованието и на Министерство на здравеопазването в 4 учебни заведения в София - 55 СОУ, 25 СОУ, 2 АЕГ и учебното заведение по превоз .

Средствата за него са обезпечени по Плана за възобновяване и развиване , а планът ще е в границите на 3 месеца. С още средства от Плана се планува програмата да продължи и в други учебни заведения в страната.

Днес на място в 55 СОУ кабинетът по телемедицина откриха министърът на образованието Сашо Пенов и на опазването на здравето Иван Меджедиев .

Какво е телемедицина?

В 55-то СОУ към този момент е приспособена специфична стая, пред нея е ситуиран ефирен екран. За задачата през днешния ден в учебното заведение бе направено показно по какъв начин ще се прави обзор на дете, което има недоволства.

Момченце описа за недоволствата си посредством жива интернет връзка с " Пирогов ". Другата опция е болница " Света Анна ". И двете здравни заведения имат 24-часова Спешна помощ и налични за задачата експерти.

От детския кабинет на " Пирогов " се включи здравна сестра, която сформира амбулаторен лист. По нейна преценка детето се пренасочва към Спешна помощ, експерт или персонален доктор . Ако се наложи Спешна помощ, в колата за спешна помощ ще се качи и възпитател .

МОН планува мобилните екипи, образувани по време на пандемията в учебните заведения, да се пренасочат към тази активност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР