Пилотен концерт в Ливърпул в неделя вечерта събра най-голямата група

...
Пилотен концерт в Ливърпул в неделя вечерта събра най-голямата група
Коментари Харесай

Експеримент събра 5000 души на концерт в Ливърпул без маски и социална дистанция

Пилотен концерт в Ливърпул в неделя вечерта събра най-голямата група хора законно на едно място във Англия от началото на пандемията, заяви Би Би Си, представена от Българска телеграфна агенция. Те прекараха нощ на еуфория, а залозите за триумфа на опита са високи.

Той събра близо един до различен пет хиляди фенове на музиката, които скачаха, танцуваха и пяха дружно с цяло гърло - панорама, която съществуваше единствено в скъпите ни и към този момент избледняващи мемоари отпреди тринадесет месеца.

Без маски. Без обществена отдалеченост. Без правилото за най-много шестима души на едно място. Без риск от санкции. Само прелестно превозване в компания на другари и съидейници, наливна бира, удоволствието да слушаш музика онлайн, притиснат от непознати, които чуват, виждат и усещат същото като теб. Минифестивалът в Сефтън парк в Ливърпул в неделя бе един от формалните опити, които държавното управление организира за образуване на всеобщи събития с присъединяване на огромни групи хора след отпадане на ограничаващите ограничения през лятото.

 Снимка: PA via AP/БТА

Всички хора, купили билети, трябваше да се подложат на антигенен тест за Ковид в една от четирите избрани от управляващите лаборатории в града в деня преди концерта и бяха допускани единствено при негативен тест. Освен това хората от публиката бяха мощно насърчавани да си създадат и от по-чувствителните писиар проби в деня на концерта, както и пет дни след него. Резултатите са основни за преценката за вероятно разпространяване на новия ковид на такива мероприятия.

Учените изследват и други фактори като придвижване на публиката, взаимоотношения, вентилация, дълготрайност, кетъринг и консумация на алкохол. Затова странни изглеждащи хора с папки се движеха безредно измежду тълпата и си водеха бележки.

 Снимка: PA via AP/БТА

Целта е да се дефинира по какъв начин е допустимо да се провеждат музикални фестивали след 21 юни, когато на доктрина ще завърши четвърта фаза от държавния график за " отваряне " на Англия и ще отпаднат рестриктивните мерки за обществени контакти.

Продължилият шест часа концерт бе предшестван от две събития в нощни клубове, посетени от 3000 души на вечер в петък и в събота.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР