Пилотът Стефан Василски, който загина днес край село Оризари, е

...
Пилотът Стефан Василски, който загина днес край село Оризари, е
Коментари Харесай

Ето историите на двамата загинали край Оризари ВИДЕО

Пилотът Стефан Василски, който почина през днешния ден край село Оризари, е имал дълготраен стаж в полетите и е бил доста умел във въздуха. 45-годишният пловдивчанин е член на аероклуба в село Белозем, научи „ Марица “.

Стефан е бил притежател на разрушилата се машина. Преди няколко години той и сътрудниците му я сглобили със личните си ръце и до момента с двуместния моторен аероплан не е имало повреди.

Василски оставя брачна половинка и две дъщери, едната от които предходната година е била абитуриентка.

Другият умрял при съдбовния полет край Оризари е 18-годишният Валентин Аламански от Чирпан, който също е членувал в авиоклуба. Момчето е било доста запалено по авиомоделизма и летенето с леки самолети. В профила му във фейсбук има доста фотоси от авиоизложения и на тях се вижда с какво наслаждение младежът преглежда и опитва летателните машини.

През март 2018 година Вальо е бил и на авиоралито в русенското село Щръклево. Там пред локални медии той е разказал, че първите му стъпки са били в авиомоделизма, а от две години към този момент и лети на леки самолети. И твърди, че с цел да летиш, ти трябват освен умения, само че и дисциплинираност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР