Пилотът на Рено Даниел Рикиардо беше наказан с две 5-секнудни

...
Пилотът на Рено Даниел Рикиардо беше наказан с две 5-секнудни
Коментари Харесай

Рискованите ходове на Рикиардо му отнеха точките

Пилотът на Рено Даниел Рикиардо беше осъден с две 5-секнудни санкции след края на надпреварата за Голямата премия на Франция. В резултат на глобите австралиецът загуби своето 7-о място и изпадна отвън топ 10 (отивайки на 11-а позиция).

Причината по тази причина беше случай безусловно в последната от 53-те обиколки. Тогава Рикиардо влезе в борба за позиции по едно и също време със съотборника си Нико Хюлкенберг, Кими Райконен (Алфа Ромео) и Ландо Норис (Макларън). Борбата за позиции беше толкоз интензивна, че в даден миг на правата „ Мистрал” четирите болида се движеха съвсем паралелно един до различен.

След обзор на видеозаписите стюардите стигнаха до заключението, че на два пъти Рикиардо е напуснал трасето и по този метод е спечелил преимущество по отношение на съперниците, които фактически изпревари. Така 29-годишния играч загуби извоюваните 6 точки, защото се смъкна до 11-а позиция. Така финалната четворка в топ 10 одобри следния финален тип: Райконен (6 т.), Хюлкенберг (4 т.), Норис (2 т.) и Пиер Гасли от Ред Бул (1 т.).

След края на надпреварата, когато още не беше наясно с наказването, Рикиардо разяснява случката в много шеговит звук. Запитан какво може да каже за случая, австралиецът отвърна с типичната си усмивка: „ Майната им на всички, това по какъв начин ви звучи? Като оставим шегата настрани, би трябвало да призная, че всякога, когато спирам късно и се пробвам да направя маневра, имам компликации с направляването на колата. Тя се държи по-добре спрямо началото на годината, само че към момента не съм напълно сигурен по какъв начин беше, до момента в който бях част от Ред Бул. Нещата обаче стоят по този начин: в случай че не бях опитал нищо, щях да си заставам откъм гърба по време на цялото съревнование. Когато обаче опитам нещо, от време на време го върша на лимита. Определено се пробвах да остана на трасето и да не играя мръсно”, разяснява състезателят.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР