Пилотът на падналия самолет на летище Балчик е 52-годишен, съобщава

...
Пилотът на падналия самолет на летище Балчик е 52-годишен, съобщава
Коментари Харесай

Нова тв предава: Разбра се кой е загиналият при авиокатастрофата край Балчик

Пилотът на падналия аероплан на летище Балчик е 52-годишен, оповестява Нова тв.

Припомняме, че в 17:45 часа двуместният аероплан „ Cirrus ” SR22 излетява от летище Лесново . Летял е в неконтролирано въздушно пространство на височина 3100 метра, след което минава през въздушното пространство на летище Варна и в 18:54 часа е предаден за кацане на летище Балчик.

Пилотът е удостоверил, че е осъществил контакт с летище Балчик и се е насочил за кацане. При кацането се удря мощно в пистата, прекатурва се и се възпламенява. Пилотът е умрял на място.

Предстои екип на Звеното за следствие на авиационни катастрофи към Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията да стартира следствие на случая.

Това е втората авиокатастрофа у нас единствено за последните 3 дни, откакто аероплан с татко и наследник се разруши край Шумен!
амолетът е подходил с по-голяма скорост, направил е жестоко кацане, съобщи Христо Христов
„ В авиацията, когато се случват някои събития, аргументите са няколко. Първата е човешкият фактор, втората е механически отвод и третата е несъответствуващи метеорологични условия ”. Това разяснява пред NOVA  Христо Христов, който оглавява Звеното за следствие на авиационни катастрофи към Министерството на превоза.

По-първоначалната информация, която имам аз, е имало северен вятър, пулсиращ. При кацане може да е по-трудно за хора с по-малко пилотски опит ”, съобщи Христов. „ Второ, съгласно очевидци, самолетът е подходил с по-голяма скорост, направил е жестоко кацане, на авиационен диалект по този начин се прави „ козел ” – подскача, превърта се през крило наляво, възпламенява се и водачът умира на място ”, описа Христов.

„ Направил е жестоко кацане, което се дължи на мощен непряк вятър, което може да го е изненадало ”, разяснява още специалистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР