Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас спечели квалификацията за Гран при

...
Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас спечели квалификацията за Гран при
Коментари Харесай

Ботас ще стартира от полпозишън в Гран при на Бразилия, Хамилтън потегля 17-и след катастрофа

Пилотът на " Мерцедес " Валтери Ботас завоюва квалификацията за Гран при на Бразилия и ще започва първи в утрешното съревнование на " Интерлагос ". Финландецът записа нов връх на трасето с 1:08.322 и изпревари единствено с 38 стотни от секундата Себастиан Фетел. Трети на стартовата решетка се подреди вторият водач на " Ферари " Кими Райконен.

Това е трети полпозишън за Ботас, който в дебютния си сезон за Сребърните стрели започва първи в Бахрейн и Австрия. На " Сахир " успеха сграбчи Фетел, до момента в който на " Ред Бул кръг " финландецът не позволи изненада.

" Много е хубаво да стартираш от първо място, разполагаме с добър автомобил, само че на следващия ден надпреварата ще е доста оспорвано. Много е значимо да не вършим неточности, тъй като разликата сред нас и " Ферари " е доста дребна цялостен уикенд. Всичко може да се случи в надпреварата ", сподели Ботас.

Неговият съотборник Люис Хамилтън отпадна още в първата част на квалификацията поради катасторфа. Британецът не записа време, само че ще започва 17-и след наказванията на Ланс Строл, Брендан Хартли и Пиер Гасли.

Топ 10 в квалификацията на " Интерлагос " допълниха Маск Верстапен, Даниел Рикардо, Серхио Перес, Фернандо Алонсо, Нико Хюлкенберг, Карлос Сайнц и локалният любим Фелипе Маса.

Заради наказване на Рикардо ще започва едвам 15-и и това прати Алонсо на шестата позиция на стартовата решетка, негова най-хубава за годината.

Световният първенец Люис Хамилтън отпадна още в първата част на квалификацията за първи път от 27 надпревари насам (Белгия 2016). Британецът излезе рано на трасето, незабавно след Паскал Верлайн от " Заубер ", употребявайки най-меките гуми суперсофт, за да запише положително време и да си подсигурява продължение напред.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР