Пилотът на Ферари във Формула 1 Карлос Сайнц прогнозира, че

...
Пилотът на Ферари във Формула 1 Карлос Сайнц прогнозира, че
Коментари Харесай

Сайнц: Не може да има два старта от Формула 1 в Испания

Пилотът на Ферари във Формула 1 Карлос Сайнц предвижда, че в случай че испанците желаят Мадрид да одобри кръг от международния шампионат, то това ще би трябвало да стане за сметка на конкуренцията в Барселона. Такъв вид е вероятен, откакто стана ясно, че основният изпълнителен шеф на Формула 1 Стефано Доменикали се е срещнал с представители на испанската столица, с цел да обсъдят опцията да се провежда улично съревнование в Мадрид.

Пистата в Барселона има контракт за кръг от Формула 1 до края на 2026 година и неотдавна трасето беше осъвременено, като в това се включва и осъвременяване на боксовете и другите пространства в главната постройка на старт-финалната права.

“Разбрах за този план - изясни Сайнц. - Мога единствено да кажа, че аз ще направя всичко по силите, с цел да има Гран При на Испания във Формула 1, без значение къде ще е надпреварата. Мисля, че в Барселона се оправят ужасно и на мен доста ми харесва да се състезаваме тук. ”
 Алонсо: Искам да се боря за купата, само че не съм захласнат от това Алонсо: Искам да се боря за купата, само че не съм захласнат от това
До появяването на Фернандо Алонсо във Формула 1 спортът отстъпваше в Испания на ралитата и MotoGP, само че от началото на века това се промени.
 И Ферари копира въздушните кутии на Ред Бул И Ферари копира въздушните кутии на Ред Бул
“Не мисля, че е допустимо да има две надпревари от Формула 1 в Испания - призна Сайнц. - Виждате по какъв начин се разраства спортът в Щатите и в останалата част на света. Но съм сигурен, че европейските писти желаят да запазят мястото си във Формула 1, а Испания да има съревнование всяка година. Мисля, че това е вярното решение. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР