Пилотът на Ферари Шарл Льоклер спечели квалификацията преди домашното си

...
Пилотът на Ферари Шарл Льоклер спечели квалификацията преди домашното си
Коментари Харесай

Шарл Льоклер спечели полпозишъна в Монако след хаотичен край на квалификацията

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер завоюва квалификацията преди домашното си съревнование за Гран при на Монако, 7-ми кръг от сезон 2022 във Формула 1.

По този метод той победи във втора поредна подготовка по улиците на Княжеството, като този път ще се надява и на сполучлив свършек в неделната конкуренция, откакто през 2021 година въобще не съумя да започва поради проблеми с неговия болид.

Любопитното в тази ситуация е, че Льоклер, който към този момент записа две победи през сезона към момента не е успявал да приключи домашната си конкуренция, защото е отпадал и в петте си старта като водач от Формула 1 в Монако.

Успехът за монегаска в днешния ден пък пристигна по изключително трагичен метод, откакто в последните секунди на сесията Серхио Перес и Карлос Сайнц катастрофираха на изхода на завоя преди тунела, до момента в който в това време двукратният международен първенец Фернандо Алонсо се удари в бариерите на завой №5.

Така, квалификацията завърши малко повече от половин минута преди формалния край с Льоклер на първа позиция, следван от Сайнц и Перес.

Световният първенец Макс Верстапен остана четвърти, а топ 10 допълниха още Ландо Норис, Джордж Ръсел, Фернандо Алонсо, Люис Хамилтън, Себастиан Фетел и Естебан Окон.

Стартът за Гран при на Монако е в неделя от 16.00 часа българско време.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР