Пилотът на Ферари Шарл Льоклер се радва на голямата стъпка

...
Пилотът на Ферари Шарл Льоклер се радва на голямата стъпка
Коментари Харесай

Шарл Льоклер: Този сезон е крачка напред за Ферари

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер се радва на огромната стъпка напред, която е направил през този сезон в автомобилния шампионат Формула 1, където приключи на 2-а позиция в генералното класиране. Но акцентира, че се надява на още по-сериозна стъпка през 2023-а година.

Състезателят от Княжество Монако остана зад двукратния международен първенец Макс Ферстапен от Ред Бул, откакто приключи 2-и и през вчерашния ден в последното съревнование – Гран При на Абу Даби.

" Като се има поради къде бяхме предходната година, това в действителност е огромна крачка напред, сподели Льоклер, който завоюва три от всичките 22 старта през годината. Съотборникът му Карлос Сайнс донесе още една победа за Ферари. Иначе като тим приключиха на 2-а позиция, до момента в който преди 12 месеца бяха трети без победа през сезона. През 2020-а също нямаха триумф в нито един старт и останаха 6-и при конструкторите.

През тази акция водачите на Ферари завоюваха 12 квалификационни сесии, повече от всеки различен тим, и 16 пъти приключиха на подиума. През 2021-а Льоклер приключи 7-и в генералното класиране, а Сайнс – 5-и.

" Мисля, че във връзка с отборната тактика се подобрихме в края на годината. Все още би трябвало да работим във връзка с темпото на надпреварата, тъй като в неделя изглеждахме малко задъхани. Но ще настояваме през зимната пауза да наваксаме малко в това отношение.

Всъщност Льоклер започва чудесно годината с две победи от първите три старта, а мнозина го сочеха като кандидат за купата. Но по-късно неточности в механиката и стратегически провали го оставиха надалеч от Ферстапен.

" Уверен съм, че във връзка с темпото ще успеем да настигнем Ред Бул през идната година. Можем да оставим 2022-а зад тила си, знаейки, че постигнахме огромен прогрес и от вторник ще стартираме да се приготвяме за новото предизвикателство, което ни чака през 2023-а, приключи водачът от Монако.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР