Пилотът на Ферари Шарл Льоклер продължи с доминацията си на

...
Пилотът на Ферари Шарл Льоклер продължи с доминацията си на
Коментари Харесай

Лидерът във Формула 1 ще стартира първи в Каталуния

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер продължи с превъзходството си на пистата в Барселона и в квалификацията за място, където още веднъж беше най-бърз, както и в свободните тренировки. Льоклер даде време от 1:18.750 минути, с цел да си подсигурява още веднъж поул-позишън.

Втори след водача на Ферари е нидерландският кандидат за върха в генералното класиране Макс Ферстапен от Ред Бул, който приключи на 0.323 секунди. Трети се подрежда Карлос Сайнс, също от Ферари на 0.416, а след него е Джорд Ръсел. Британският водач на Мерцедес затвърди и в квалификацията положителната форма, в която се намира.

Пилотът на Ферари имаше единствено една опция да изригне, откакто в първата част на квалификацията не беше задоволително нападателен към 4,655-километровата писта. За Ферстапен второто място през днешния ден беше може би максимума, откакто още веднъж имаше проблеми със сигурността с неговия Ред Бул.

Ферстапен беше най-бърз след първите безусловно летящи обиколки от третата подготовка, само че заяви за загуба на мощ в мотора във втория кръг и прекъсна обиколката си. Така безусловно сервира на Льоклер 13-ия пол-позишън в кариерата и четвъртия за сезона.

Карлос Сайнц беше трети в другото Ферари, а вторият Ред Бул на Серхио Перес беше пети сред Мерцедесите на Джордж Ръсел и Люис Хамилтън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР