Пилотът на Ферари Шарл Льоклер постигна най-добро време във втората

...
Пилотът на Ферари Шарл Льоклер постигна най-добро време във втората
Коментари Харесай

Шарл Льоклер бе над всички във втората тренировка в Унгария

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер реализира най-хубаво време във втората свободна подготовка преди неделното съревнование за Голямата премия на Унгария във Формула 1.

Монегасецът бе трети в първата сесия по-рано денем, когато най-бърз бе съотборникът му Карлос Сайнц-младши, само че съумя да смъкна повече от половин секунда от времето си. Той реализира резултат от 1:18.445 минути.

Второ място в тренировката даде британецът Ландо Норис с МакЛарън, който също сподели доста по-добро движение по отношение на първата подготовка. Норис изостана единствено с 0.217 от времето на Льоклер. Трети резултата реализира испанецът Сайнс, който бе по-бавен от съотборника си Льоклер с 0.231 секунди и на практика реализира същия резултат като този в първата подготовка.

Световният първенец и водач в генералното класиране Макс Ферстапен с Ред Бул остана на четвърта позиция на 0.283 от най-хубавото време в тренировката. Пета позиция зае австралиецът Даниел Рикардо с МакЛарън на 0.427 секунди, а шесто време реализира испанският деец Фернандо Алонсо с Алпин. Двукратният международен първенец бе на 0.604 секунди от времето на Льоклер.

Следобедната сесия се оказа разочароваща за отбора на Мерцедес, чийто английски водачи Джордж Ръсел и Люис Хамилтън останаха едвам осми и 11-и, а изоставанията им по отношение на Льоклер варираха към границите на едната секунда.

В събота предстоят третата свободна подготовка и квалификацията на пистата "Хунгароринг ".

FP2 CLASSIFICATION

Leclerc finishes top with Norris, Sainz, and Verstappen not far behind
— Formula 1 (@F1)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР