Пилотът на Ферари Себастиан Фетел може и да спечели първия

...
Пилотът на Ферари Себастиан Фетел може и да спечели първия
Коментари Харесай

Фетел още няма пълно доверие в новия болид

Пилотът на Ферари Себастиан Фетел може и да завоюва първия старт за сезон 2018 във Формула 1 , само че това не трансформира обстоятелството, че към момента няма цялостно доверие в колата си.

Германският играч победи в Гран При на Австралия зад кормилото на SF71H, като имаше и доза шанс събитията да се стекат в негова изгода. Той се движеше на трето място зад водача Люис Хамилтън от Мерцедес, когато бе оповестена виртуална кола за сигурност, а Хамилтън и движещият се на второ място съотборник Кими Райконен влязоха в бокса.

Въпреки успеха Фетел не скри, че не е изцяло удовлетворен от представянето на Лория, както кръсти болида си. „ Липсва ни още малко скорост”, призна 4-кратният международен първенец пред „ Скай Спортс”.

Фетел: Двигателят на Мерцедес не е толкоз специфичен

„ Все още ми липсва мъничко доверие в колата, тъй като още не сме там, където желаеме да бъдем. Чака ни още много работа. Когато салдото ѝ се трансформира сред обособените прекъсвания в бокса, значи към момента не съм пълновръстен капитан на борда”, регистрира Фетел.

„ Просто това чувство не ми харесва. Когато не се усещам по този начин, както желая, нещата стават комплицирани. Колата към момента не отвръща по метода, по който искаш, към момента се пързаля тук-там, в които не би желал това да се случва. Искам болидът да бъде прецизен до милиметър, когато натисна спирачките и завия.”

„ Би ми се желало да бъде друго. Смятам, че можем да го преживеем (сегашното състояние – б.р.), само че в случай че го превъзмогнем, ще станем още по-уверени. Към момента просто би трябвало да мисля малко повече”, добави Фетел.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР