Пилотът на Ducati Андреа Довициозо зададе темпото в първата тренировка

...
Пилотът на Ducati Андреа Довициозо зададе темпото в първата тренировка
Коментари Харесай

Довициозо най-бърз в първата тренировка от MotoGP в Австрия

Пилотът на Ducati Андреа Довициозо зададе темпото в първата подготовка от MotoGP уикенда в Австрия. Неговият съотборник в италианския отбор Хорхе Лоренсо зае второто място и даде поръчка, че отборът ще се бори за двоен подиум и тази неделя. Трети остана още един водач с Ducati - Данило Петручи, който следващата година ще размени Лоренсо в заводския отбор.

Още в ранната фаза на 45-минутната сесия ветеранът в шампионата Валентино Роси изгуби време, защото получи механически проблем и се наложи да смени мотора си. Това му костваше към десетина минути и той в последна сметка остана 11-и.

A technical problem for @ValeYellow46 early in the session

His @YamahaMotoGP says no more!#AustrianGP pic.twitter.com/bMU7jZZrxd
— MotoGP™ (@MotoGP) August 10, 2018
С огромен късмет за дъжд във втората подготовка следобяд и третата на следващия ден сутринта, водачите се концентрираха значително върху времената си. Ако прогнозата обаче не се сбъдне, е доста евентуално върхът за обиколка на " Ред Бул Ринг " в MotoGP да бъде усъвършенстван. В първата подготвителна сесия Дови остана на единствено седем десети от него.

And here we are again, at awesome Red Bull Ring for @MotoGP #AustrianGP FP1 Gasss pic.twitter.com/WqDgUeQBws
— Repsol Honda Team (@HRC_MotoGP) August 10, 2018
Шампионът Марк Маркес поведе при започване на свободната подготовка, само че 25 минути след старта Дови стартира да показва скоростта си. В последна сметка Марк остана четвърти зад трите мотора на Ducati и на закъснение от 0.581 секунди от Дови.

Зад него се подреди притежателя на рекордната обиколка в Австрия Андреа Яноне (Suzuki), следван от водачите с Honda Дани Педроса и Кал Кръчлоу. С осмото си място Тито Рабат вмъкна и четвърти италиански мотор в топ 10.

Съотборникът на Роси - Маверик Винялес остана 10-и.

Here are the times from the opening #MotoGP Free Practice session in Austria #AustrianGP pic.twitter.com/jOtuMxPHtz
— MotoGP™ (@MotoGP) August 10, 2018   Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР